SGK Uzmanı Açıkladı! Emekli Maaşları İçin Tarih Verdi

SGK Uzmanı Özgür Erdursun emekli maaş zamlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşlarının yüzde 24,73, memur emeklilerinin maaşlarının yüzde 19,31 oranında zamlanmasının ardından milyonlarca emeklinin gözü kulağı 10.000 TL olan en düşük emekli maaşında artış olup olmayacağına çevrildi. Bu çerçevede önümüzdeki hafta 10.000 TL olan en düşük emekli maaşındaki artışa ilişkin kamuoyunun bilgilendirilmesi beklenirken, maaş zamlarına dair araştırmalar da hız kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede, SGK Uzmanı Özgür Erdursun maaş zamları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Emekli Maaş Zammı 2024 Temmuz

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada en düşük emekli maaşındaki artışın gelecek haftanın başında netlik kazanabileceğini söylemişti. Bu durumda, pazartesi ya da salı günü en düşük emekli maaşındaki artış ile ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesi beklenirken, SGK Uzmanı Özgür Erdursun da en düşük emekli maaşındaki artış ilgili bilgilendirmede bulundu. En düşük emekli maaşının 12.000 TL ile 12.500 TL arasına çıkabileceğini belirten Erdursun maaş zammına ve ödemelerine dair yaptığı açıklamada:

“En düşük emekli maaşı 12 bin TL ile 12 bin 500 TL arasında çıkartmayı düşünüyorlar. Ocak ayında maaşlara yapılan düzenleme Şubat ayında yansımıştı. Aynı durumu şimdide yaşayabiliriz” dedi.

Ekonomi Haberleri