Sigara Fiyatlarındaki Zamlar: En Ucuz Sigara 60 TL'nin Altında Olmayacak

Sigara fiyatlarındaki zam, beş sigara markasını da etkiledi ve en ucuz sigaranın fiyatı artık 60 TL'nin altında olmayacak.

Son zamanlarda sigara fiyatlarına bir dizi zam geldi. Nisan ayında 6 TL'lik bir artış yaşandı, ardından Mayıs ayında bu artış 3 TL daha oldu. Haziran ayında ise fiyatlar değişmedi. En büyük zam Temmuz ayında gerçekleşecek; bu zam ile sigara fiyatları, perakende satış fiyatları 60 TL'nin altında olmayacak şekilde yükseltilecek.

Sigara fiyatlarındaki bu artışlar, ÖTV'nin kanuni gereği olarak Ocak ve Temmuz aylarında geçmiş altı aylık üretici enflasyonu (ÜFE) kadar artırılmasından kaynaklanıyor. Altı aylık ÜFE oranı yüzde 20'nin altında olmayacak şekilde belirlenmiştir.

Ekonomik zorlukların neden olduğu yüksek enflasyon sebebiyle 2024 Ocak ayında başlayan fiyat artışlarına devam ediliyor. Temmuz ayında 5 farklı sigara grubuna yeni bir zam yapılacak. Bu zam, sigaraların fiyatlarına 3 ila 10 TL arasında değişen miktarlarda yansıyacak. 4 Temmuz'dan itibaren yeni fiyatlar etiketlerde görülebilecek.

İşte sigara fiyatlarındaki zam miktarları:

- Winston marka sigara: Önceki fiyatı 65 TL idi, şimdi 6 TL zamla 71 TL olacak.
- Camel Yellow - Brown marka sigara: Önceki fiyatı 63 TL idi, şimdi 6 TL zamla 69 TL olacak.
- Parliament marka kısa sigara: Önceki fiyatı 69 TL idi, şimdi 6 TL zamla 75 TL olacak.
- Marlbora Touch marka sigara: Önceki fiyatı 66 TL idi, şimdi 8 TL zamla 74 TL olacak.
- Muratti marka sigara: Önceki fiyatı 65 TL idi, şimdi 6 TL zamla 71 TL olacak.

Sigaraya Ne Zammı Gelecek?

Sigara fiyatlarına yapılan zam haberleri nisan ve mayıs aylarında gündemdeydi. Şimdi Temmuz ayına yaklaşırken, sigara fiyatlarına Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zammı geleceği bekleniyor. Kanuni düzenlemelere göre, sigara üzerindeki ÖTV, ocak ve temmuz aylarında geçmiş altı aylık üretici fiyat endeksi (ÜFE) kadar artırılıyor. 2024 yılı için bu artışın yaklaşık olarak 10 TL olması öngörülüyor.

Güncel Sigara Fiyatları

Genel Haberleri