Son Dakika! Emekli Maaşına Zam... Tüm Gözler Erdoğan'da...

Emekli maaşı alan hemen herkes tarafından maaşlar yeterli gelmemekle beraber maaşlara ekstra zam istenmekteydi. Konuyla alakalı açıklama Erdoğan'dan geldi.

Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen emekli maaşlarıyla ilgili araştırmalar devam ediyor. Bildiğiniz gibi Temmuz ayının başında TÜİK tarafından yapılan açıklama sonucu enflasyon rakamları netlik kazandı. Hal böyle olunca da memur maaşı ve emekli maaşına zam geldi. Fakat gelen zammı beğenmeyen emekliler ek zam talebinde bulundular. Özellikle arama motorları üzerinde en düşük emekli maaşı ne kadar? soruları araştırılmaya başlandı. Özellikle yapılan açıklamalar sıklıkla takip edilmektedir. Bir açıklama da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama kapsamında emekli maaşına zam sinyali verildi.

Emekli Maaşına Dev Zam!

Emekli maaşına verilen zam oranları beğenilmediğinden dolayı tekrardan zam yapılması planlanmaktaydı. Konuyla alakalı önemli açıklama Erdoğan'dan geldi. Bildiğiniz gibi emekli kök maaşı 8 Bin TL ve altında kalan yaklaşık 2 milyon emeklinin 6 aylık enflasyon verisi yüzde 24,73 oranında olmaktaydı. Hal böyle olunca emekli maaş zammı gelmemiş oluyordu. Yapılan yeni düzenleme kapsamında 10 bin TL tutarında olan en düşük emekli maaşına zam geldi. Yani daha önce yapılan yüzde 24,27 oranında zammın üzerine ortalama yüzde 20 oranda daha zam eklenecek. Bu da en düşük emekli maaşının 12.000 TL tutarında olması demek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bildiğiniz gibi şuanda New York seyahatinde. Seyahat esnasında yaptığı açıklamada ben gelene kadar bu işi çözün açıklamasını yapması emeklilerin dikkatini çekmeyi başardı. Bildiğiniz gibi emeklilere seyyanen zam verilmesi fikri görüşülüyordu. Hazineye getireceği ek maliyetten dolayı bu karara sıcak bakılmadı. En düşük emekli aylığının artmasına yönelik tüm çalışmaların haftaya gerçekleşecek olan kabine toplantısında çıkması bekleniyor. Eğer zam gelirse de en düşük emekli maaşı 12.000 TL tutarına kadar yükselebilecek. Son açıklama için Erdoğan'ın açıklaması bekleniyor.

Ekonomi Haberleri