Sosyal Yardım 6359 TL Oldu! İşte Zamlı Desteğin Detayları

Memur maaş katsayısına göre sosyal yardım ödemelerine ne kadar zam yapılacağı ve desteklerin güncel tutarları merak ediliyor.

Türkiye İstatistik Kurumu çarşamba günü haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Haziran enflasyonunun yüzde 1.64 olduğunun duyurulmasının ardından memur ve emekli maaş zamları netlik kazandı. Milyonlarca memurun maaşında yüzde 19,31 oranında artışa gidilirken, memur maaş zamlarının belli olmasının ardından sosyal yardım ödemelerinden yararlanan vatandaşlar da desteklerdeki artışlara ilişkin araştırmalar gerçekleştirmeye başladılar. Bu çerçevede, toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardım ödemelerindeki artışlara ilişkin hesaplamalar yapılıyor ve tablolar oluşturuluyor.

SED Yardımı Kaç TL Oldu?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli ailelerde bulunan öğrencilerin eğitim hayatına destek olabilmek için düzenli olarak sosyal ve ekonomik destek ödemesini iletirken, ocak ayında memur maaş katsayısına göre yapılan hesaplamalar neticesinde sosyal ve ekonomik destek ödemesi 5330 TL seviyesine yükselmişti. Temmuz ayının ilk günlerinde milyonlarca memurun maaşına yüzde 19,31 oranında artışa gidilmesinin ardından sosyal ve ekonomik destek ödemesini de yüzde 19,31 oranında yükselmesi bekleniyor. Bu çerçevede, ortalama sosyal ve ekonomik destek ödemesinin tutarı 6359 TL seviyesine yükselebilir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın da ilerleyen süreçlerde resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlayacağı duyurular ile farklı kademede eğitim gören öğrencilere sağlanacak olan sosyal ve ekonomik destek ödemesinin tutarları ile ilgili bilgi vermesi bekleniyor.

SED Yardımı 2024 Temmuz Ödemesi

Sosyal ve ekonomik destek ödemesinin temmuz zammı neticesinde 6359 TL seviyesine yükseleceği düşünülürken, sosyal ve ekonomik desteğin ödeme tarihi de temmuz ayının ilk günlerinde merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal ve ekonomik destek ödemesini genellikle ay ortasından sonra hesaplara aktarıyor. Bu durumda, 20 Temmuz civarında sosyal ve ekonomik destek ödemesinin iletileceği düşünülüyor. Temmuz ayı sosyal ekonomik destek ödemesinin sağlanmasının ardından bakanlık ödemelere ilişkin resmi internet sitesi üzerinden yayınlayacağı duyurular ile bilgi verecek.

Gündem Haberleri