Sosyal Yardım 8.000 TL’ye Yaklaşacak! Aile Bakanlığı 2024 Temmuz Zammı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın temmuz ayında yapacağı zam neticesinde sosyal yardımların kaç TL olacağı merak ediliyor.

Haziran ayı sosyal yardım ödemelerinin pek çoğunun sağlanmasının ardından 10-20 Temmuz tarihleri arasında temmuz ayı destek ödemelerinin iletileceği düşünülürken, temmuz ayı destek ödemeleri hesaplara aktarılmadan önce de bakanlık sosyal yardım ödemelerindeki zamlara ilişkin açıklamalarda bulunacak. Temmuz ayının ilk günlerinde milyonlarca memurun maaş zammının belli olmasının ardından memur maaş katsayısına göre sosyal yardım ödemelerindeki artışlara dair kamuoyunun bilgilendirilecek olması nedeniyle sosyal yardım programlarından yararlanan vatandaşlar da destek ödemelerindeki artışlara dair gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Yılın ilk beş ayındaki enflasyon farkı ve haziran ayı enflasyon beklentileri üzerinden sosyal yardım ödemelerindeki artışlara ilişkin hesaplamalar yapılıyor ve tablolar oluşturuluyor.

SED Yardımı 2024 Temmuz Zammı Ne Kadar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal ve ekonomik destek ödemesi çerçevesinde her ay düzenli olarak düşük gelirli hanelere ortalama 5330 TL iletirken, yükseköğretimde okuyan çocuk için ise 6505 TL veriliyor. Temmuz ayının ilk günlerinde haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ve memur maaş zammının netlik kazanması sonrasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek ödemelerindeki artışlara ilişkin kamuoyunu bilgilendirmesi bekleniyor. Memur maaşlarının yüzde 20'ye yakın oranda zamlanacağı tahmin edildiği için sosyal ve ekonomik destek ödemesi de yüzde 20 dolaylarında yükselebilir. Böylece 6505 TL olan sosyal ve ekonomik destek ödemesi de 8000 TL seviyesine yaklaşabilir.

SED Yardımı 2024 Temmuz Ödemesi

Temmuz ayının ilk günlerinde sosyal ve ekonomik destek ödemesinin de aralarında yer aldığı toplumun farklı kesimlerini ilgilendiren sosyal yardımlara memur maaş katsayısına göre zam yapılması ve destek ödemelerinin yüzde 20'ye yakın oranda yükselmesi beklenirken, temmuz ayı ödeme tarihi de merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal ve ekonomik destek ödemesini genellikle ay ortasından sonra hesaplara aktarıyor. Bu durumda, 20 Temmuz civarında ortalama 5330 TL olan sosyal ve ekonomik destek ödemesinin iletilmesi durumunda bakanlık resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlayacağı duyurular ile kamuoyunu aydınlatacak.

Medya Haberleri