Sosyal Yardımlar Hesaplandı! İşte Haftaya Beklenen Zam Miktarı

Haftaya çarşamba günü sosyal yardımların hangi oranda zamlanacağına ilişkin haziran ayının son gününde hesaplamalar yapılıyor.

Gelecek hafta emekli ve memur maaşlarının yani sıra sosyal yardım ödemelerinde de artışa gidilmesi bekleniyor. Bu çerçevede, hafta ortasında enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur maaş katsayısına göre sosyal yardım ödemelerine zam yapılacak olması nedeniyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın hayata geçirdiği evde bakım maaşından, yaşlı ve engelli aylıklarından, sosyal ve ekonomik destek ödemesinden, farklı destek programlarından yararlanan vatandaşlar da gelecek hafta gerçekleşecek olan artış öncesinde hesaplamalar gerçekleştiriyorlar.

Sosyal Yardımlar 2024 Temmuz Zammı

2024 yılının temmuz ayında da sosyal yardım ödemelerinde artışa gidilecek. Bu kapsamda, ocak ayındaki zam sonrasında temmuz zammı haziran ayının son günlerinde en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Enflasyon farkı yüzde 22,72 olarak belirlenirken, haftaya çarşamba günü haziran ayı enflasyon rakamlarının TÜİK tarafından duyurulması ile birlikte bu oranın artacağı düşünülürken, memur maaşlarının yüzde 20 dolaylarında değerinde zamlanacağı tahmin ediliyor. Sosyal yardım ödemelerindeki artışlar ise memur maaş katsayısına göre belirleniyor. Bu çerçevede, Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından memur maaşlarının yüzde 20 dolaylarında yükseleceği düşünüldüğü için sosyal yardımlar da yüzde 20 oranında zamlanabilir.

Temmuz 2024 Aile Bakanlığı Ödemeleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardım ödemelerine temmuz ayında memur maaş katsayısına göre zam yapacağı düşünülürken, destek programlarıdan yararlanan vatandaşlar da güncel gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı temmuz ayında da belirli bir takvime göre sosyal yardımları sağlayacak. Destek ödemeleri genellikle ay ortasında verildiği için 10-20 Temmuz tarihleri arasında evde bakım maaşından sosyal ve ekonomik destek ödemesine, aile destek paketinden toplumun farklı kesimleri hayata geçiren sosyal yardımlara kadar bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metineri yayınlanacak.

Ekonomi Haberleri