SSK, Bağ-Kur, 4A, 4B ve 4C’li Emeklilere Ücretsiz Toplu Taşıma Müjdesi! Emeklilere Tamamen Ücretsiz Oldu!

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala başta emekliler olmak üzere milyonlarca vatandaş, bayramda toplu taşımanın ücretsiz olup olmadığını merak ediyor. Buna göre, İstanbul’da toplu taşımalar bayramda ücretsiz olacak. İşte detaylar…

En düşük emekli maaşının 10 bin lirada kalmasının ardından milyonlarca emekli, bir yandan emekli maaşına ne kadar zam geleceğini merak ederken, bir yandan da Kurban Bayramı’nda toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmadığını araştırıyor.

Bu kapsamda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi de (İBB) başta emekliler olmak üzere İstanbul’da ikamet eden milyonlarca vatandaşa müjdeli bir haber vererek toplu taşıma araçlarının bayram boyunca ücretsiz olacağını açıkladı.

İBB’DEN ÜCRETSİZ TOPLU TAŞIMA AÇIKLAMASI

İBB’den yapılan açıklamaya göre, bayram süresince kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahiplerine toplu ulaşım ücretsiz hizmet verecek. Kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahipleri, 16-19 Haziran tarihlerini içeren 4 günlük bayram boyunca, İBB’ye ait toplu ulaşım araçlarından ücretsiz bir şekilde faydalanabilecek.

İETT, Metro İstanbul ve Şehir Hatları gerekli hallerde ek seferler koyacak. İBB Deniz Taksileri ise 7/24 hizmet vermeye devam edecek.

Bayram boyunca, Kuzguncuk İskelesi, Moda İskelesi, Kadıköy İskelesi, Beşiktaş İskelesi ve Çubuklu Arabalı Vapur İskelelerimizde yer alan Vapur Kafeleri de hizmette olacak.

Ekonomi Haberleri