SSK ve Bağkur Emeklisine Yıl Ortası Zammı! En Düşük Emekli Maaşı Değişiyor

SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşlarına hangi oranda zam yapılacağına dair haziran ayının ortalarında araştırmalar gerçekleştiriliyor.

Haziran ayının ortaları itibariyle ocak, şubat, mart, nisan ve mayıs ayı enflasyon rakamları baz alınarak yılın ilk beş ayındaki enflasyon verileri üzerinden emekli maaş zamlarına dair hesaplamalar gerçekleştirilirken, milyonlarca emeklinin ve memurun gözü kulağı temmuz ayının ilk günlerinde haziran ayı enflasyon rakamlarına dair Türkiye İstatistik Kurumu'nun yapacağı açıklamalara çevrildi. Bu çerçevede, birkaç hafta sonra açıklanacak olan enflasyon verileri öncesinde güncel oranlar ve tahminler üzerinden emekli maaşlarına dair hesaplamalar yapılıyor ve tablolar oluşturuluyor.

Emekli Zammı Temmuz 2024 Son Durum

Temmuz ayında yılın ilk altı ayındaki enflasyon verisi baz alınarak milyonlarca emeklinin maaşına zam yapılacak. Ocak, şubat, mart, nisan ve mayıs ayı enflasyon rakamları baz alınarak gerçekleşen hesaplamalara göre yılın ilk beş ayındaki enflasyon farkı yüzde 22,72 olarak belirlenirken, haziran ayı enflasyon rakamlarının temmuz ayının ilk günlerinde duyurulması sonrasında bu oranın artacağı tahmin ediliyor. Bu çerçevede, Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından emekli maaşlarının yüzde 25 dolaylarında artacağı tahmin ediliyor.

En Düşük Emekli Maaşı Kaç TL Olacak?

Haziran ayı enflasyon rakamlarının temmuz ayının ilk günlerinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyurulması ile birlikte milyonlarca emeklinin maaşının yüzde 25 oranında artacağına dair tahminler bulunurken, ocak ayında 10.000 TL seviyesine yükselen en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. En düşük emekli maaşına temmuz ayının ilk günlerinde de altı aylık enflasyon verisine göre zam yapılacak. Bu çerçevede, en düşük emekli maaşına yüzde 20 ile 25 aralığında zam yapılacağına dair tahminler bulunduğu için 12.000 TL ile 12.500 TL aralığı görülebilir.

Medya Haberleri