SSK ve Bağkur Maaş Zammı! Saatler Kaldı İşte Son Hesaplama

SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşlarına hangi oranda zam yapılacağı merak edilirken, yarın açıklanacak olan enflasyon verisi öncesinde hesaplama gerçekleştirildi.

Milyonlarca emeklinin memurun merakla beklediği haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasına sayılı saatler kaldı. Türkiye İstatistik Kurumu yarın saat 10'da haziran ayı enflasyon rakamlarını duyuracak. TÜİK’in yapacağı açıklamayla birlikte yılın ilk altı ayındaki enflasyon farkı netlik kazanacak. Böylece emekli ve memur maaşlarındaki zam oranı da belirlenecek. Söz konusu enflasyon rakamlarının açıklanmasına çok az bir süre kala beş aylık enflasyon farkı ve haziran ayı enflasyon beklentileri üzerinden SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşlarının hangi oranda artacağına, 10.000 TL olan en düşük emekli maaşının kaç TL olacağına dair hesaplamalar gerçekleştiriliyor ve tablolar oluşturuluyor.

Emekli Maaş Zammı 2024 Temmuz

Yarın saat 10'da açıklanacak olan haziran ayı enflasyon rakamları öncesinde ocak, şubat, mart, nisan, mayıs ayı enflasyon verileri baz alınarak SSK ve Bağkur emeklilerinin maaş zamları için hesaplamalar gerçekleştiriliyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıklamalarına göre beş aylık zam oranı yüzde 22,72 olarak belirlenirken, yarın haziran ayı enflasyon rakamlarının duyurulmasının ardından bu oranın yüzde 25 civarına yükseleceği tahmin ediliyor. Bu durumda, yarın saat 10'da Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklaması sonrasında SSK ve Bağkur emeklisinin maaşlarında yüzde 25 civarında artış hayata geçebilir.

En Düşük Emekli Maaşı Kaç TL Olacak?

Yılın ilk altı ayındaki enflasyon rakamı baz alınarak SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşlarının yüzde 25 oranında zamlanacağı düşünülürken, 10.000 TL olan en düşük emekli maaşının hangi seviyeye yükseleceği de temmuz ayının ilk günlerinde en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. SSK ve Bağkur emekli maaşlarında yüzde 25 oranında artışa gidilmesi halinde en düşük emekli maaşı yüzde 25 oranında yükselebilir. Böylece 10.000 TL olan en düşük emekli maaşı 12.500 TL seviyesine yükselebilir. Zamlı maaşların belli olmasının ardından 17-28 Temmuz tarihleri arasında tahsis numarasının son rakamına göre SSK ve Bağkur emeklilerine maaş ödemeleri iletilecek.

Gündem Haberleri