Tarım Bakanlığı’ndan Temmuz Müjdesi! Çiftçilere Rekor Destek Parası

Tarım ve Orman Bakanlığı temmuz ayında çiftçilerin hesaplarına tarımsal destek ödemelerini aktarmaya devam ediyor.

Temmuz ayının ilk günlerinden itibaren Tarım ve Orman Bakanlığı'nın tarımsal destek ödemelerini cuma günleri iletip iletmeyeceği, söz konusu tarımsal desteklerin hangi alt başlıklardan oluşacağı merak edilen konular arasında yer alıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı da tarımsal desteklere ilişkin düzenli olarak kamuoyunu bilgilendiriyor. Bu çerçevede, temmuz ayının ilk tarımsal destek ödemesinin sağlanmasının ardından ödemelerin ayrıntılarına ilişkin bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlandı.

Temmuz 2024 Tarımsal Destek

Tarım ve Orman Bakanlığı temmuz ayının ilk tarımsal destek ödemesini bu hafta cuma günü ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına yatırdı. Beş farklı alt başlıktan oluşan temmuz ayının ilk tarımsal destek ödemesinin sağlanmasının ardından bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlandı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre söz konusu tarımsal desteğin alt başlıkları şöyle:

Tarım sigortaları prim desteği kapsamında 1 milyar 861 milyon 119 bin TL,
Kırsal kalkınma yatırım desteği kapsamında 7 milyon 405 bin 130 TL,
Sertifikalı tohum desteği kapsamında 5 milyon 725 bin 429 TL,
Hububat baklagil-dane mısır desteği kapsamında 3 milyon 261 bin 741 TL,
Toprak analizi desteği kapsamında 1 milyon 627 bin 700 TL.

Tarım Bakanlığı Destekleri 2024 Temmuz

Beş farklı alt başlıktan oluşan tarımsal destek ödemesinin temmuz ayının ilk günlerinde sağlanmasının ardından temmuz ayı boyunca tarımsal desteklerin ne zaman verileceği merak ediliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı genellikle cuma günleri tarımsal destekleri sağlıyor. Bu durumda, önümüzdeki süreçlerde cuma günleri tarımsal destek ödemeleri iletilmesi halinde bakanlık resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirmede bulunacak. Tarımsal desteklerin yanı sıra farklı programlar çerçevesinde de ödemeler yapıldığı için bakanlığın resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları ziyaret edilebilir.

Gündem Haberleri