Tarımsal Destek Ödendi! Çiftçilere 87 Milyon TL Verildi

Tarım ve Orman Bakanlığı temmuz ayının ikinci tarımsal destek ödemesini bugün itibariyle çiftçilerin hesaplarına yatırdı.

Tarım ve Orman Bakanlığı önceki aylarda olduğu gibi temmuz ayında tarımsal destek ödemelerini belirli bir takvime göre ve genelindeki çiftçilerin hesaplarını aktarırken, temmuz ayının ilk tarımsal destek ödemesi geçtiğimiz hafta cuma günü iletilmişti. Tarımsal destekler genellikle cuma günleri sağlanırken, bugün temmuz ayının ikinci tarımsal destek ödemesinin verilip verilmeyeceği üreticiler tarafından merak ediliyordu. Tarım ve Orman Bakanlığı da temmuz ayının ikinci tarımsal destek ödemesini ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına yatırmasının ardından resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladığı duyurular ile kamuoyunu bilgilendirdi.

Temmuz 2024 Tarımsal Destek

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre temmuz ayının ilk tarımsal destek ödemesi geçtiğimiz hafta cuma günü sağlanırken, tarımsal destek ödemesinin ikincisi bugün itibariyle verildi. 3 alt başlıktan oluşan ve toplamda 87 milyon 484 bin TL tutarında olan tarımsal destek ödemesinin sağlanmasının ardından bakanlık kamuoyunu bilgilendirdi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre söz konusu tarımsal destek ödemesinin alt başlıkları ve ödeme tutarı şöyle:

Hububat-Baklagil ve Dane Mısır Desteği: 79 milyon 567 bin TL
Kırsal Kalkınma Yatırım Desteği: 7 milyon 309 bin 19 TL
Mazot ve Gübre Desteği: 607 bin 981 TL

Tarım Bakanlığı 2024 Temmuz Destekleri

Temmuz ayının ikinci tarımsal destek ödemesi bugün itibariyle ülke genelinde çiftçilerin hesaplarına aktarılırken, önümüzdeki süreçlerde tarımsal destek ödemelerinin iletilmesi bekleniyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarımsal destekleri genellikle cuma günleri ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına aktardığı için temmuz ayının son günlerine kadar cuma günleri çiftçilere destekler sağlandıkça bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanacak. Tarımsal desteklerin ne zaman sağlanacağının yanı sıra, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın farklı programlar çerçevesinde gerçekleştireceği ödemeler de merak ediliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı farklı programlar çerçevesinde ödemeler yapıldıkça resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladığı duyurular ile kamuoyunu bilgilendirecek.

Ekonomi Haberleri