TC Kimlik Numarasının Son Rakamına Göre Temmuzda 2000 TL Ödenecek!

TC kimlik numarasının son rakamına göre temmuz ayında gerçekleştirilecek olan ödemeler merak ediliyor.

Haziran ayında farklı bakanlıklar çeşitli ödemeleri iletmeye devam ediyorlar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardımları Kurban Bayramı öncesinde sağlarken, Tarım ve Orman Bakanlığı ise farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destek ödemelerini geçtiğimiz aylarda olduğu gibi haziran ayları çiftçilere sağlıyor. Tarımsal desteklere ve sosyal yardımlara dair gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken, farklı kurumların ödemeleri de merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede, Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun burs ve kredi ödemelerini temmuz ayında hangi tarihte hesaplara aktaracağı araştırılıyor.

KYK Burs ve Kredi Temmuz Ödemesi

Temmuz ayına da Kredi ve Yurtlar Kurumu TC kimlik numarasının son rakamına göre burs ve kredi ödemelerini üniversite öğrencilerinin hesaplarına aktaracak. Söz konusu burs ve krediler TC kimlik numarasının son rakamına göre hesaplara aktarılıyor. Bu çerçevede, 2000 TL’lik burs ve kredi ödemelerinin verileceği tarihler şöyle:

TC Kimlik Numarasının Sonu 0 Olanlar: Ayın 6’sı
TC Kimlik Numarasının Sonu 2 Olanlar: Ayın 7’si
TC Kimlik Numarasının Sonu 4 Olanlar: Ayın 8’i
TC Kimlik Numarasının Sonu 6 Olanlar: Ayın 9’u
TC Kimlik Numarasının Sonu 8 Olanlar: Ayın 10’u

Burs ve Krediler Artacak Mı?

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun 6-10 Temmuz tarihleri arasında 2000 TL'lik burs ve kredi ödemelerini ülke genelindeki üniversite öğrencilerinin hesaplarına aktarması beklenirken, temmuz ayında milyonlarca emeklinin ve memurun maaşına zam yapılacak olması nedeniyle burs ve kredi ödemelerinde artış olup olmayacağı da en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu burs ve kredi ödemelerine her yılın son ayında zam yapıyor. Bu çerçevede, aralık ayının son günlerine doğru 2025 yılı boyunca üniversite öğrencilerinin alacağı burs ve kredi ödemelerine dair kamuoyu bilgilendirilecek. Yüzde 50 oranında artış gerçekleşmesi durumunda 2000 TL’lik burs ve kredi ödemeleri 2025 yılı itibariyle 3000 TL seviyesine yükselebilir.

Ekonomi Haberleri