Temmuz 2024’te Zamlı Öğretmen Maaşları! Tablo Neredeyse Netleşti

Temmuz ayında memur maaşlarının hangi oranda artacağı merak edilirken, öğretmen maaşlarının kaç TL olacağı da araştırılan konular arasında yer alıyor.

Mayıs ayında enflasyonun yüzde 3,37 olarak gerçekleştiğinin haziran ayının ilk günlerinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyurulmasının ardından yılın ilk beş ayındaki enflasyon verileri üzerinden emekli ve memur maaşları için hesaplamalar gerçekleştiriliyor. Beş aylık enflasyon farkı baz alınarak yapılan hesaplamalar emekliler ve memurlar tarafından yakından takip edilirken, milyonlarca emeklinin ve memurun gözü kulağı haziran ayı enflasyon rakamlarına çevrildi. Bu kapsamda, temmuz ayının ilk günlerinde açıklanacak olan haziran ayı enflasyon rakamları öncesinde memur maaş zamlarına dair hesaplamalar yapılıyor ve tablolar oluşturuluyor.

Öğretmen Maaş Zammı 2024 Temmuz

Türkiye İstatistik Kurumu'nun temmuz ayının ilk günlerinde haziran ayı enflasyon rakamlarını duyurmasının ardından milyonlarca memurun maaşına zam yapılacak. Ocak ayında memur maaşlarına yüzde 50'ye yakın oranda zam yapılmış ve gerçekleşen artış neticesinde 1/4 derecedeki uzman öğretmenin maaşı 44.085 TL seviyesine yükselirken, 1/4 dereceki öğretmen maaşı da 39.781 TL seviyesine çıkmıştı. Bu durumda, ocak ayında olduğu gibi temmuz ayında da altı aylık enflasyon verisine göre milyonlarca memurun maaşına zam yapılacak. Memur maaşlarının yüzde 20 dolaylarında artacağına dair tahminler bulunduğu için öğretmen maaşlarında yüzde 20 dolaylarında artışa gidilmesi bekleniyor. Öğretmen maaşlarına yüzde 20 dolaylarında zam yapılması halinde, 1/4 derecedeki uzman öğretmen maaşının 50.000 TL üzerine çıkacağı tahmin edilirken, 1/4 derecedeki öğretmenin maaşı da 45.000 TL civarına yaklaşabilir.

Memur Emeklisi Zammı Ne Kadar?

Memur maaşlarının temmuz ayında yüzde 20'ye yakın oranda zamlanacağı tahmin edilirken, memur emeklisinin maaşlarındaki artış oranı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Memur emeklisinin maaşlarına hangi oranda zam yapılacağına ilişkin açıklama gelmese de memur maaşlarında olduğu gibi memur emeklisinin maaşlarında da haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından tablo netlik kazanacak. Bu çerçevede, temmuz ayının ilk günlerinde haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur emeklisinin maaşlarında yüzde 20 dolaylarında artış sağlanabilir.

Medya Haberleri