Türkiye, Gürcistan'ı Yenerek EURO 2024'te Liderlik İçin Güçlü Adım Attı

Türkiye, 3-1'lik galibiyetiyle Gürcistan'ı geçerek EURO 2024'te liderlik yolunda önemli bir adım attı, diğer turlar için büyük avantaj sağladı.

Türkiye, Gürcistan karşısında galip gelerek EURO 2024'te ilk dört takım arasına girecek üçüncüleri belirleyen gruplardan birinde büyük bir avantaj elde etti. Şimdi gruptan çıkmak neredeyse kesin gibi görünüyor ancak amacımız zirveye oynamak...

Portekiz, Çekya'ya karşı zorlanarak ancak 2-1'lik bir galibiyet elde etti. Bu durum Türkiye'ye gol averajı avantajı sağladı. Milli takımımız cumartesi günü Portekiz'i yenerse grup liderliğini neredeyse kesinleştirecek. Eğer berabere kalırsak bile Gürcistan-Çekya maçının sonucuna bağlı olarak büyük bir avantaj elde edeceğiz.

Fransa'dan Uzak Durmak Gerek

Peki liderlik niçin bu kadar önemli? Çünkü F Grubu'nda ikinci olan takım, C Grubu lideriyle eşleşecek ve bu büyük olasılıkla Fransa demek... Ancak lider olursak, muhtemel rakibimiz A, B veya C Grupları'nda üçüncü olan bir takım olacak. Ayrıca turnuva ağacının daha rahat bir kısmına yerleşeceğimiz için yarı finale kadar daha rahat bir yolculuk yapacağız.

Spor Haberleri