ÜLKÜ OCAKLARINDAN OCAKLAR SÖNMESİN KAMPANYASI

Karaman Ülkü ocakları trafik kazalarının azalması için "Ocaklar sönmesin" kampanyası düzenledi.
Karaman Ülkü Ocakları yayınladığı basın açıklamasında şunları söyledi; "Dünya genelinde yaralanmalara bağlı ölümlere en fazla sebebiyet veren unsur trafik kazalarıdır. Dünya Sağlık Örgütüʹnün (WHO) verilerine göre dünyada meydana gelen trafik kazalarında her yıl 1,2 milyondan fazla insan hayatını kaybetmekte, 50 milyondan fazla insan ise yaralanmaktadır.
İnsan hayatının hiçbir maddi değerle ölçülemeyecek kıymette olduğu ve insanın her nefesinin, her bakışının ve her hissinin eşsiz bir anlam taşıdığı gerçeğinden hareketle; bu problemin vahametine karşılık hak ettiği ilgiyi ve hassasiyeti bulamadığı rahatlıkla söylenebilir. Nitekim her insan bir âlemdir ve insanın ölümü küçük bir kıyamet nispetindedir.
Milletimizin ve insanlığın geleceğinin aile müessesinin sağlığı ve mutluluğuyla olan bağı, bu problemin bir başka boyutunu da ortaya koymaktadır. On binlerce aile, kazaların kısa ve uzun vadedeki sonuçlarından en üst seviyede etkilenmektedir. Öyle ki; bir trafik kazası, bazen bütün bir ailenin ölümüyle sonuçlanabilmektedir.
Aile; toplumumuzu ayakta tutacak olan en güçlü dinamik, ailelerimizin huzur ve refahı ise istikbalimizin en güçlü teminatıdır. Bu anlamda ailenin maddi ve manevi açılardan muhafaza edilmesi de, milli bir görev olarak değerlendirilmelidir.
Türkiye’de, 2001–2010 yılları arasında trafik kazaları sonucu 43.602 kişi hayatını kaybetmiş, 1.596.833 kişi yaralanmıştır. Bu rakamlar, trafik kazalarının tehlikeli olduğu söylenilen birçok hastalıktan ve  bölücü terörden daha fazla can kaybına neden olduğunu, daha fazla ocak söndürdüğünü göstermektedir.
Bununla beraber trafik kazalarının ülkemizde yol açtığı maddî zarar 22 milyar Türk Lirası’nın üzerindedir. Hâlâ tütmeyen ocakların, lokmaya muhtaç ailelerin, karınları doymayan çocukların, eğitimine devam edemeyen gençlerin bulunduğu ülkemizde, bu rakam büyük bir israfa işaret etmektedir. Bu israfın en aza indirilmesi şüphesiz memleketimizin refah düzeyini doğrudan etkileyecektir. Ayrıca trafik kazalarının gelişmekte olan ülkelere verdiği maddî hasar, bu ülkelere yapılan gelişme yardımlarının üstüne çıkmıştır.
Trafikte seyretmenin gerektirdiği bilinç ve duyarlılık ise; maalesef olması gerekenin çok altındadır ve trafik kazası, insanımızın gözünde gereğinden fazla normalleşmiş ve kabullenilmiş durumdadır.
Yapılan değerlendirmelere göre kazaların en önemli sebebi kural ihlâlleridir. Diğer bir deyişle, kazalara neden olan unsurların neredeyse tamamı, insan faktörüne bağlıdır. ‘İnsan faktörüne bağlı’ sebeplerin büyük bir kısmını da, sürücülerin hata ve ihmalleri oluşturmaktadır.
Bu noktada, kazaların ve sonuçlarının engellenmesi adına yürüteceğimiz çalışmalar, temelde insanımızı, bilhassa sürücüleri bilgilendirmeye ve kazalara karşı aktif bir şuur oluşturmaya yönelik olacaktır. Ayrıca ehliyet alımı sürecindeki ihmallerin ve özellikle yol çalışmalarındaki tedbirsizliklerin olumsuz sonuçları, bu konuda gerekli adımların bir an evvel atılması zorunluluğunu doğurmuştur.
Trafik kazalarının ülkemizde açtığı yaralar incelendiğinde ortaya çıkan sonuç: “milletçe,  bu felakete karşı seferber olmamız gerekliliği”dir.
Bu açıdan Ülkü Ocakları, trafik kazalarını millî bir sorun olarak görmektedir. Kampanyamız dâhilindeki etkinlikler bu düşüncenin bir ürünü olarak ortaya çıkacak, milletimizin huzur ve bekasını tehdit eden trafik terörünün son bulması için çalışmalarımız sürecektir.
Son olarak, yaklaşan Kurban Bayramıʹnı sılada geçirmek için yolculuğa çıkan vatandaşlarımızı trafikte daha tedbirli, duyarlı ve sabırlı davranmaya davet ediyoruz.
Bu vesile ile Bayramımızın bütün Türk İslam âlemine hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ederim…
Bayramımız acıya dönüşmesin! OCAKLAR SÖNMESİN!
 
                                                        Ramazan ERKABAKTEPE
                                                        Karaman Ülkü Ocakları İl Başkanı
 
 
 

Gündem Haberleri