VGM Burs Verecek! Öğrenciler O Tarihi Bekliyor

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün 2024-2025 eğitim öğretim döneminde öğrencilere sağlayacağı burslar için başvuruların hangi tarihte başlayacağı merak ediliyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da öğrencilerin eğitim hayatına destek olabilmek ve ailelerin maddi yüklerini azaltabilmek için burs ödemesi gerçekleştirmesi bekleniyor. Söz konusu burs ödemelerine dair gelişmeler öğrenciler tarafından yakından takip edilirken, 2024-2025 eğitim öğretim dönemi öncesinde burs başvuruları başlamazken, önceki süreçlerdeki tarihler dikkate alınarak başvuru takvimine dair tahminler yürütülüyor.

VGM Burs Başvuru Tarihi

Vakıflar Genel Müdürlüğü 2024-2025 eğitim öğretim dönemi için burs başvuru takvimine ilişkin henüz bilgilendirmede bulunmadı fakat önceki yıllardaki başvuru takvimi dikkate alınarak tahminler yürütülüyor. Geçtiğimiz yıl ortaöğretim burs başvuruları ekim ayı boyunca alınmıştı. Yükseköğretim burs başvuruları ise 20-31 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilmişti. Bu yıl da benzer bir sürecin işleyeceğine dair tahminler bulunurken, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada:

"Gerek ortaöğrenim eğitim yardımları gerekse yükseköğrenim burs başvuruları her eğitim yılının başında Genel Müdürlükçe belirlenen tarihler arasında alınır. Başvuru şekli ve zamanı Genel Müdürlüğün internet sitesi üzerinden başvuru başlama tarihinden en az onbeş gün önce duyurulur. Gerek ortaöğrenim eğitim yardımı başvuruları gerekse yükseköğrenim burs başvuruları her eğitim yılının başında Genel Müdürlükçe belirlenen tarihler arasında alınır. Başvuru şekli ve zamanı Genel Müdürlüğün www.vgm.gov.tr internet sitesi üzerinden başvuru başlama tarihinden en az onbeş gün önce duyurulur. Başvuru sonuçları yine www.vgm.gov.tr adresi üzerinden açıklanmaktadır” denildi.

Eğitim Yardımı Başvuruları 2024

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencilerine sağlayacağı burslara dair araştırmalar hız kesmeden devam ederken, eğitim desteklerine dair açıklamalar da gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda, ülke genelindeki farklı belediyeler öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olabilmek ve ailelerin madde yüklerini hafifletebilmek için çeşitli çalışmalar yürütüyorlar. Ağustos ayının son günlerine doğru ve eylül ayının ilk günlerinde eğitim desteklerine dair yeni gelişmeler yaşanması halinde belediyelerin resmi internet siteleri üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu bilgilendirilecek.

Ekonomi Haberleri