Yaşlılara, Engellilere, Hastalara, Dar Gelirlilere! Tüm Sosyal Yardımlar Arttı

Toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardım ödemelerindeki artışlara ilişkin hesaplamalar gerçekleştiriliyor.

Temmuz ayı yaşlı ve engelli aylıkları, aile destek paketi ödemeleri önceki günlerde yurt çapındaki vatandaşların hesaplarına aktarılırken, önümüzdeki hafta da 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşı, 20 Temmuz civarında ortalama 5230 TL olan sosyal ve ekonomik destek ödemesinin iletilmesi bekleniyor. Farklı destek programlarından yaralanan vatandaşlar sosyal yardımlara dair bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyuruları merakla beklerken, farklı sosyal yardım ödemelerindeki artışlar da merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede, memur maaş katsayısına göre sosyal yardım ödemelerindeki artışlara dair hesaplama yapıldı.

Destek Ödemeleri 2024 Temmuz Zammı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ağustos ayından itibaren zamlı sosyal yardımları yurt çapındaki vatandaşların hesaplarına aktarması bekleniyor. Bu kapsamda, temmuz ayındaki ödemelerin başlamasının ardından ağustos ayında zamlı ödemelerin ne zaman sağlanacağı ve destek ödemelerinin ne kadar artacağı merak ediliyor. Evde bakım maaşında, yaşlı ve engelli aylıklarında, sosyal ve ekonomik destek ödemesinde, toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardımlarda memur maaş katsayısına göre artışa gidilecek. Yapılacak zam öncesinde memur maaşlarının yüzde 19,31 oranında yükselmesi ile sosyal yardımların da yüzde 19,31 oranında artması bekleniyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın da ilerleyen süreçlerde resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlayacağı duyurular ile destek ödemelerindeki artışlara dair kamuoyunu bilgilendirmesi bekleniyor.

Zamlı Sosyal Yardım Tarihleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardım ödemelerini ağustos ayında zamlı olarak iletecek olması nedeniyle sosyal yardımların ne zaman sağlanacağı merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı genellikle ay ortasında sosyal yardımları hesaplara aktarmaya başlıyor. Bu durumda, 10 Temmuz civarında yaşlı ve engelli aylıklarının, 15 Temmuz civarında evde bakım maaşının, 20 Temmuz civarında sosyal ve ekonomik destek ödemesinin zamlı olarak vatandaşlara verilmesi halinde bakanlık resmi internet sitesinden yayınladığı duyurular ile bilgi verecek.

Ekonomi Haberleri