YKS Sonuçları ERKEN Açıklanacak Mı?

YKS sonuçlarının erken açıklanıp açıklamayacağına dair öğrenciler ve veliler araştırmalara hız kesmeden devam ediyorlar.

Milyonlarca üniversite öğrencisi adayı geçtiğimiz süreçlerde Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda ter dökmüştü. Söz konusu sınavların tamamlanmasının ardından sonuçların ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Bu çerçevede, sonuçların erken tarihte açıklanıp açıklamayacağı da araştırılan konular arasında yer alıyor. Geçtiğimiz yıllardaki sonuç tarihleri baz alınarak 2024 yılında sınav sonuçların hangi tarihte ilan edileceğine dair tahminler yürütülüyor.

YKS Sonuçları Açıklanma Tarihi 2024

Yükseköğretim Kurumları Sınavı çerçevesinde haziran ayında milyonlarca öğrenci sınava giriş yaparken, sonuçların ne zaman açıklanacağı temmuz ayının ortalarında merak edilen konular arasında yer alıyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre sınav sonuçları 17 Temmuz Çarşamba günü açıklanacak. Bu çerçevede, 17 Temmuz tarihinde sınav sonuçların açıklanmasının ardında TC kimlik numarası ve şifreyle sonuçlara erişim sağlanabilecek. Sınav sonuçlarının hangi saatte ilan edileceğine ilişkin ise henüz resmi bir açıklama gelmedi. Geçtiğimiz yıllardaki açıklama tarihi dikkate alınarak yürütülen tahminlere göre 17 Temmuz tarihinde sabah saatlerinde sınav sonuçlarının ilan edilmesi bekleniyor.

Ekonomi Haberleri