Yüksek Hızlı Tren Biletlerine Zam! İstanbul Ankara Arası…

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları taşımacılığı yüksek hızlı tren biletlerine zam yapmasının ardından güncel fiyatlar merak ediliyor.

Temmuz ayının ilk günlerinden itibaren ülke genelindeki farklı belediyeler toplu taşıma fiyat tarifelerinde artışa gidilmesi halinde resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladıkları duyurular ile kamuoyunu bilgilendiriyorlar. Belediyelerin toplu taşıma fiyat tarifelerine dair yaptığı açıklamalar vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken, hızlı tren biletine de zam yapıldığı açıklandı. Söz konusu zammının netlik kazanmasının ardından güncel fiyatlar ile ilgili araştırmalar sürüyor.

Yüksek Hızlı Tren Zammı

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları taşımacılığı tarafından alınan karar ile birlikte yüksek hızlı tren biletlerine yüzde 25.6 oranında zam yapıldı. Gerçekleşen artış neticesinde Ankara Gar İstanbul Söğütlüçeşme bilet fiyatı 430 TL'den 540 TL seviyesine yükselirken, Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya ve Ankara-Sivas biletlerinde aynı oranda artışa gidildi. Yüksek hızlı tren bilet fiyatlarına zam yapılmasını ardından yurt çapındaki farklı illerde yaşayan vatandaşlar da toplu taşıma fiyat tarifelerine zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyorlar. Toplu taşıma fiyatlarına zam geldikçe belediyeler düzenli olarak bilgilendirmede bulunurken, temmuz ayının son günlerine kadar yeni açıklamalar gelebilir.

Ekonomi Haberleri