Yüzde 35 Zam Müjdesi! Maaşlar SİL BAŞTAN Değişiyor

Temmuz ayının ortalarında toplu iş sözleşmeleri imzalandıkça maaş zamlarının detaylarına ilişkin kamuoyu bilgilendiriliyor.

Emekli ve memur maaş zammının belli olmasının ardından ülke genelindeki farklı belediyelerde ve işyerlerinde çalışan personeller de maaşlarda artış olup olmayacağını merak ediyorlar. Bu çerçevede, belediye personellerinin maaş zamlarının belirlenebilmesi için önceki aylarda olduğu gibi temmuz ayında da belediye yönetimleri ile sendikalar arasında toplu iş sözleşmesi, ek protokol görüşmeleri gerçekleşiyor. Söz konusu görüşmeler neticesinde maaş zamları için anlaşmalar sağlandıkça belediyelerin resmi internet siteleri üzerinden yayınlanan duyurular ile kamuoyu bilgilendiriliyor.

Maaşlara Yüzde 35 Zam

Temmuz ayının ilk günlerinden itibaren yurt çapındaki farklı belediyelerdeki personelleri ilgilendiren toplu iş sözleşmeleri ve ek protokolü imzalandıkça kamuoyu bilgilendiriyor. Bu kapsamda, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Güvenlik-Sen arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Söz konusu toplu iş sözleşmesi ile birlikte maaşlarda yüzde 35 oranında artışa gidilirken, maaş zammının belli olmasının ardından belediyenin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan bilgilendirme metninde:

‘’Büyükşehir Belediyesi ile Özel Güvenlik İşçileri Sendikası (DİSK/Güvenlik-Sen) arasında belediyenin iştiraki Personel A.Ş. bünyesinde çalışan personelin gelir düzeyini yükseltmek ve haklarını korumak amacıyla Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı. Sözleşme, Eş Başkanlar Serra Bucak ve Doğan Hatun ile Güvenlik-Sen Genel Başkanı Serdar Aslan, Bölge Temsilcisi Barış Çelik ve işyeri temsilcisi Mehmet Keskin tarafından imzalandı 206 personeli kapsayan TİS, 1 Haziran 2024 ile 1 Haziran 2025 tarihlerini kapsayacak. Toplu İş Sözleşmesi kapsamında işçi maaşlarına yüzde 35 oranında zam yapılırken protokolde yer alan ek primlerle birlikte bu oran yüzde 42'ye çıkacak. TİS kapsamında işçilerin sosyal haklarında iyileştirmeler yapıldı’’ denildi.

Maaş Zamları 2024 Temmuz

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yüzde 35 oranındaki maaş zammı ile ilgili resmi internet sitesi üzerinden bilgilendirmede bulunurken, ülke genelindeki farklı belediyelerde çalışan personeller de temmuz ayının ortalarına doğru maaş zamlarına dair gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Bu durumda, belediye personellerinin maaş zamlarının belirlenebilmesi için görüşmeler sürerken, yeni anlaşmalar sağlandıkça da önümüzdeki günlerde kamuoyunu bilgilendiren duyurular yayınlanacak.

Ekonomi Haberleri