Yüzde 85 Zam Müjdesi Düğün Bayram Ettirecek!

Maaş zamlarına dair yeni anlaşmalar sağlandıkça temmuz ayının ortalarında kamuoyu bilgilendiriliyor.

SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşlarının yüzde 24,73, memur ve memur emeklilerinin maaşlarının yüzde 19,31 oranında zamlanmasının ardından 10.000 TL olan en düşük emekli maaşının hangi seviyeye çıkacağı ve söz konusu maaş zammına dair yapılacak açıklamalara ilişkin heyecanlı bekleyiş devam ederken, ülke genelindeki farklı belediyelerde çalışan personeller de maaş zamları ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Bu kapsamda, belediye personellerinin maaş zamlarının belirlenebilmesi için temmuz ayının ortalarında sendikalar ile toplu iş sözleşmeleri ve ek protokol görüşmeleri gerçekleşirken, anlaşmalar sağlandıkça kamuoyu bilgilendiriliyor.

Yüzde 85 Zam Açıklandı

Temmuz ayının ortalarında da ülke genelindeki farklı belediyelerde toplu sözleşmeler imzalanıyor. Bu kapsamda, toplu sözleşmeleri imzalandıkça kamuoyunu bilgilendiren duyurular geliyor. Ağın Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalanırken, söz konusu toplu iş sözleşmesinin sağlanmasının ardından Hizmet İş Sendikası Elazığ Şube Başkanlığının sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapıldı. Yevmiyelere yüzde 85 oranında zam yapılan toplu iş sözleşmesine ilişkin yapılan açıklamada:

‘’Sendikamız ve Ağın Belediyesi arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerini nihayete erdirerek, Ağın Belediye Başkanı Sayın Şeref ÇAKAR’ın makamında bugün imzaları atıldı. Ağın Belediyesi şirket işçilerinin toplu iş sözleşmesi; 1 yıl süreyle yürürlükte olacak ve günlük yevmiyelerine %85 oranında zam uygulanacaktır. Şube Başkanımız Mustafa BAHÇECİ;”Sayın Başkanımız, Belediyenin ekonomik şartları ve emekçinin alınterini göz önünde bulundururak elinden geleni yapmış ve şirin ilçemizden bizlerin memnun ayrılmasını sağlamış olması münasebetiyle kendilerine teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” açıklamasında bulundu. TİS’nin öncelikle emekçilere ve tüm paydaşlarına hayırlı olmasını dileriz’’ denildi.

Toplu İş Sözleşmeleri 2024 Temmuz

Ağın Belediyesi’ndeki personelleri ilgilendiren toplu iş sözleşmesine dair kamuoyu bilgilendirilirken, temmuz ayının son günlerine kadar yurt çapındaki farklı belediyelerde çalışan personellerin maaş zamlarının ve sosyal haklarındaki iyileştirmelerin belirlenebilmesi için sendikalar ile belediye yönetimleri arasında toplu iş sözleşmesi görüşmeleri gerçekleşmesi bekleniyor. Söz konusu görüşmeler neticesinde anlaşmalar sağlandıkça kamuoyu bilgilendirilecek.

Ekonomi Haberleri