Zamlı Evde Bakım Maaşı! Ödeme Tarihi ve Tutarı Netleşti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın zamlı evde bakım maaşı ödemelerini hangi tarihte hesaplara aktaracağına dair araştırmalar sürüyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşının da aralarında yer aldığı çeşitli destek ödemelerine temmuz ayı itibari ile zam yapacak. Bu çerçevede, haziran ayı enflasyon rakamlarının geçtiğimiz hafta Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyurulması ve yılın ilk altı ayındaki enflasyon verileri baz alınarak memur maaş zamları için hesaplama yapılması sonrasında destek ödemelerinden yararlanan vatandaşlar da artışları merak ediyorlar. Bu çerçevede, evde bakım maaşının hangi oranda yükseldiği ve zamlı evde bakım maaşının ne zaman hesaplara yatacağı da araştırılan konular arasında yer alıyor.

Zamlı Evde Bakım Yardımı Ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yaşlı ve engelli aylığı ödemelerini ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırdı. Söz konusu yaşlı ve engelli aylıklarının sağlanmasının ardından farklı destek ödemelerinin de ilerleyen günlerde verilmesi bekleniyor. Yaşlı ve engelli ödemelerinin iletilmesinin ardından açıklamalarda bulunan Bakan Mahinur Özdemir Göktaş ağustos ayından itibaren zam farklarının iletileceğini belirtti. Bu kapsamda, evde bakım maaşı da ağustos ayından itibaren zamlı olarak verilebilir. Evde bakım maaşı ödemeleri genellikle ay ortasında sağlandığı için 15 Ağustos civarında zamlı evde bakım maaşının hesaplara yatması halinde bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanabilir.

Zamlı Evde Bakım Maaşı Kaç TL?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 15 Ağustos civarında zamlı evde bakım maaşı ödemesini yurt çapındaki vatandaşların hesaplarına aktarması beklenirken, evde bakım maaşından yararlanan vatandaşlar da zam oranını ve güncel miktarları merak ediyorlar. Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur ve memur emeklilerinin maaşları yüzde 19,31 oranında yükselmişti. Sosyal yardım ödemelerindeki artışlar da memur maaş katsayısına göre belirleniyor. Bu kapsamda, evde bakım maaşında yüzde 19,31 oranda artış hayata geçecek. Böylece 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşının 9077 TL seviyesine çıkması bekleniyor.

Ekonomi Haberleri