Ziraat Odası Başkanı Bayram: Felaketin Vurduğu Tarım Alanlarına Destek Vaadi

Bayram, incelemelerinde ekili alanlarda ve meyve bahçelerinde ciddi zararlar tespit ettiğini ifade ederek çiftçilere destek sözü verdi.

Karaman Ziraat Odası Lideri Mehmet Bayram, dolu felaketinin etkilediği Yuvatepe, Kılbasan, Göztepe, Beydilli ve Ekinözü köylerindeki tarım alanlarını ve meyve bahçelerini ziyaret etti.

Dolu felaketinin etkilediği bölgeleri dolaşan Bayram, kurak dönemin ardından meydana gelen şiddetli yağışların çiftçiler için bir doğal afet olduğunu ifade etti.

Bayram, yaptıkları gözlemlerde ekili tarım alanları ve meyve bahçelerinde önemli zararlar tespit ettiklerini belirterek,“Bazı bölgelerde şeker pancarı tohumlarının tamamen söküldüğünü gördük. Yine dolunun arpa ve buğday tarlalarını adeta biçer kesmiş gibi kellelerinin kesildiğini gördük. Bunun dışında meyve bahçelerinde de elmanın tamamen dalından çırpıldığını gördük. Çiftçilerimiz için zor bir süreç yaşıyoruz. İklim değişikliği ve kuraklıktan dolayı bacasız dediğimiz tarlalarımızda ciddi hasarlar oluştu. Bununla ilgili olarak Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüze bağlı ekipler hemen hasar tespit çalışmalarına başladı. Devletimiz her zaman olduğu gibi çiftçimizin yanında olacaktır. Bizler sahada incelemelere devam edeceğiz. Şu ana kadar yaptığımız tespitlere göre yaklaşık 100 bin dekar alanda hasarın olduğunu tespit ettik” diye konuştu.

Gündem Haberleri