Arjantin, 2024 Copa America Yarı Finalinde Kanada'yı 2-0 Mağlup Ederek Finale Yükseldi

Arjantin, 2024 Copa America Yarı Finalinde Kanada'yı 2-0 Mağlup Ederek Finale Yükseldi
Arjantin Milli Takımı, 2024 Copa America yarı finalinde Kanada'yı 2-0'lık skorla mağlup ederek finale yükseldi. Julian Alvarez ve Lionel Messi'nin golleriyle galibiyete ulaşan Arjantin, final için büyük bir avantaj elde etti.

Amerika Birleşik Devletleri'nde düzenlenen 2024 Copa America'nın heyecan dolu yarı finalinde Arjantin, Kanada ile karşı karşıya geldi. MetLife Stadyumu'nda gerçekleşen mücadele, futbolseverler için büyük bir ilgiyle izlendi. TSİ 03:00'te başlayan maçta Arjantin, son şampiyon olarak sahneye çıktığı bu önemli karşılaşmada üstün bir performans sergiledi.

Arjantin Final Etabına Yükseldi

İlk gol 22. dakikada Julian Alvarez'den geldi. Alvarez'in etkili vuruşuyla Arjantin öne geçti ve bu gol, maçın ilk yarısının da skorunu belirledi. İkinci yarıda ise Arjantin'in yıldızı Lionel Messi sahneye çıktı. 51. dakikada Messi, ceza sahası içindeki etkili hareketliliğiyle topu ağlarla buluşturarak skoru 2-0 yapmayı başardı. Messi'nin bu golü, Arjantin'in final yolundaki önemli adımlarından biri oldu.

Arjantin Milli Takımı, bu galibiyetle final için büyük bir avantaj elde etti. 11 Temmuz Perşembe günü oynanacak Uruguay - Kolombiya mücadelesinin galibiyle karşılaşacak olan Arjantin, Copa America'da finale yükselmek için büyük bir motivasyona sahip.

Copa America finali ise 15 Temmuz'da yapılacak ve bu prestijli turnuvanın şampiyonu belli olacak. Arjantin, 2022 Dünya Kupası'nı kazanmış olmanın verdiği özgüvenle sahada üst düzey performans sergilemeye devam ediyor.