Asgari Ücret Zam Oranı Netleşiyor! Tarih de Belli Oldu

Asgari Ücret Zam Oranı Netleşiyor! Tarih de Belli Oldu
Türkiye İstatistik Kurumu enflasyon rakamlarını açıklamaya devam ederken, asgari ücret zammı ile ilgili hesaplamalar yapılıyor.

Ağustos ayının ortaları itibariyle milyonlarca asgari ücretli çalışanın gözü kulağı asgari ücret zammı ile ilgili yapılacak açıklamalara çevrildi. Bu çerçevede, asgari ücrete hangi tarihte zam yapılacağı, asgari ücret zammının ne kadar olacağı ve gerçekleşecek artış neticesinde milyonlarca asgari ücretlinin ne kadar maaş alacağı merak edilirken, resmi makamlardan gelen açıklamalar ve Türkiye İstatistik Kurumu'nun enflasyon verileri baz alınarak asgari ücret zammı için hesaplamalar gerçekleştiriliyor. Yapılan hesaplamalar neticesinde 2025 yılı boyunca milyonlarca asgari ücretli çalışanın alacağı maaşa dair tahminler yürütülüyor.

Asgari Ücret Zammı 2024

Asgari ücretin ne zaman zamlanacağını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan geçtiğimiz süreçlerde duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre asgari ücret tespit komisyonunda işçi ve işveren temsilcileri aralık ayında bir araya gelecekler. Aralık ayında yapılacak olan toplantı neticesinde 2025 yılı boyunca milyonlarca asgari ücretli çalışanın alacağı maaş belirlenecek. Bu çerçevede, 2024 yılının son haftalarında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde gerçekleşecek olan asgari ücret tespit komisyonu toplantılarından çıkacak karar milyonlarca asgari ücretli çalışan tarafından yakından takip edilecek.

2024/06/14/aile-bakanligi-destekleri-2024.jpg

Asgari Ücret Zammı Ne Kadar Olacak?

Aralık ayında işçi ve işveren temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşecek olan asgari ücret tespit komisyonu toplantıları neticesinde milyonlarca asgari ücretli çalışanın alacağı maaşın netlik kazanması beklenirken, asgari ücret zammının ne kadar olacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Asgari ücret zammı için henüz oran telaffuz edilmese de yıl sonunda enflasyonun yüzde 40 dolaylarında olacağı tahmin edildiği için yüzde 30 ile 40 arasında zammın gerçekleşeceği düşünülüyor. Asgari ücrete yüzde 30-40 arasında zam yapılması halinde 2025 yılı boyunca milyonlarca asgari ücretli 22.000 TL ile 24.000 TL aralığında maaş alabilir. Asgari ücretli çalışanlar da asgari ücret tespit komisyonu toplantıları neticesinde çıkacak olan kararı ve 2025 yılı boyunca ödenecek olan maaşa dair açıklamaları yakından takip edecekler.