Bakanlık 4999 TL Ödeyecek! Vatandaşlara Devlet Desteği

Bakanlık 4999 TL Ödeyecek! Vatandaşlara Devlet Desteği
Temmuz ayının ortalarında vatandaşlara sağlanan desteklerin güncel tutarları ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 15-20 Temmuz tarihleri arasında 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşını, ortalama 5330 TL olan sosyal ve ekonomik destek ödemesini sağlaması bekleniyor. Her iki destek programına dair bakanlık tarafından yapılacak açıklamalar vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken, farklı destek programları çerçevesinde ödemelerin hangi tarihlerde gerçekleşeceği ve güncel tutarları merak ediliyor. Bu çerçevede, memur maaş zammının geçtiğimiz günlerde netlik kazanmasının ardından toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardım ödemelerindeki artışlar da belli oldu.

Engelli Aylığı Zammı

Türkiye İstatistik Kurumu'nun 3 Temmuz tarihinde haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından milyonlarca memurun maaş zammı belli oldu. Yılın ilk altı ayındaki enflasyon verileri baz alınarak gerçekleşen hesaplamalara göre memur maaşlarında yüzde 19,31 oranında artışa gidilecek. Memur maaş zammının belli olmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardımlardaki artışlar da araştırılıyor. Destek ödemelerindeki artışlar memur maaş katsayısına göre belirlendiği için engelli aylığının yüzde 19,31 oranında yükselmesi bekleniyor. Gerçekleşecek artış neticesinde yüzde40 ile 69 arası engeli olanlara 3337 TL, yüzde 70 ve üzeri engeli olanlara 4999 TL ödeme yapılabilir.

2024/06/14/ogrenci-destek.jpg

Zamlı Engelli Aylığı Ne Zaman Verilecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın engelli aylığı ödemelerine memur maaş katsayısına göre zam yapması beklenirken, zamlı ödemelerin hangi tarihten itibaren hesaplara aktarılacağı merak edilen konular arasında yer alıyor. Temmuz ayı yaşlı ve engelli aylığı ödemeleri geçtiğimiz günlerde ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktarılmıştı. Ödemelerin sağlanmasının ardından açıklamalarda bulunan Bakan Mahinur Özdemir Göktaş ağustos ayından itibaren zam farklarının verileceğini belirtmişti. Bu durumda, ağustos ayından itibaren engelli aylığı ödemeleri de zamlı olarak ülke genelindeki vatandaşlara iletilebilir. Zamlı ödemelerin sağlaması halinde bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanacak.