Bakanlık 5.782 TL Destek Verecek! Haziranda SOSYAL YARDIMLARDAN Bir Tek O Kaldı

Bakanlık 5.782 TL Destek Verecek! Haziranda SOSYAL YARDIMLARDAN Bir Tek O Kaldı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Kurban Bayramı öncesinde sosyal yardımarı peş peşe sağlamasının ardından, farklı destek programlarından yararlanan vatandaşlar da ödemelerin detaylarını merak ediyorlar.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı haziran ayı sosyal yardım ödemelerini hesaplara yatırmaya devam ediyor. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş dün itibariyle yaptığı açıklamada yüz binlerce hak sahibi vatandaşa Kurban Bayramı öncesinde evde bakım maaşı ödemelerinin iletileceğini duyurdu. Evde bakım maaşı bugün başlarken, evde bakım maaşının, aile destek paketi ödemelerinin, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin sağlamasının ardından farklı destek programları çerçevesinde yapılacak olan ödemeler merak edilirken, düşük gelirli hanelerde bulunan öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olabilmek ve ailelerin maddi yüklerini hafifletebilmek için hayata geçirilen sosyal ve ekonomik destek ödemesinin ne zaman verileceği ve güncel miktarları haziran ayının ortalarında merak ediliyor.

SED Yardımı 2024 Haziran Ne Zaman Verilecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı farklı destek ödemelerini 16 Haziran tarihinde başlayacak olan Kurban Bayramı öncesinde ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırırken, sosyal ve ekonomik destek ödemesine ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi. Sosyal ve ekonomik destek ödemeleri genellikle ayın 15'i ile 20'si arasında hesaplara yatarken, Kurban Bayramı öncesinde ödemeler yapılacağına ilişkin resmi bir açıklama gelmediği için Kurban Bayramı sonrasında dar gelirli hanelere sosyal ve ekonomik destek ödemesi iletilebilir. Haziran ayında da sosyal ve ekonomik destek ödemesi çerçevesinde ortaöğretimde okuyan çocuk için 5782 TL ödeme yapılacak.

aile-bakanligi-destekleri-2024.jpg

SED Yardımı Zammı 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Kurban Bayramı sonrasında sosyal ve ekonomik destek ödemesini yurt çapındaki vatandaşlara ileteceği tahmin edilirken, söz konusu destekteki artış miktarı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal ve ekonomik destek ödemesine, yaşlı ve engelli aylıklarına, evde bakım maaşına temmuz ayında memur maaş katsayısına göre zam yapacak. Sosyal ve ekonomik destek ödemesinin memur maaşlarında olduğu gibi yüzde 20 dolaylarında artacağı tahmin edildiği için ortalama 5330 olan sosyal ve ekonomik destek ödemesi 6000 TL'nin üzerine çıkabilir.