Bakanlık 72 Saat İçinde 4312 TL Sosyal Yardım Verecek!

Bakanlık 72 Saat İçinde 4312 TL Sosyal Yardım Verecek!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın birkaç gün içerisinde ağustos ayı sosyal ve ekonomik destek ödemesini ülke genelindeki vatandaşlara iletmesi bekleniyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın farklı sosyal yardım programlarından yararlanan vatandaşlar 18 Ağustos itibariyle destek ödemelerinin güncel tutarlarına ve ödemelerin hangi tarihte yapılacağına ilişkin araştırmalar gerçekleştiriyorlar. Evde bakım maaşının, yaşlı ve engelli aylıklarının zamlı olarak geçtiğimiz süreçlerde sağlanmasının ardından, aile destek paketi ödemeleri de 2024 yılı sonuna kadar verileceği açıklandı. Söz konusu destek ödemelerinin iletilmesi ile birlikte sosyal ve ekonomik destek ödemesini tarihi ve güncel tutarı merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın geçtiğimiz aylarda sosyal ekonomik destek ödemesini hak sahibi vatandaşlara ilettiği tarihler dikkate alınarak ağustos ayı sosyal yardımları için tahminler yürütülüyor.

Ağustos 2024 SED Parası

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı memur maaş katsayısına göre artan sosyal ve ekonomik destek ödemesini ağustos ayında yurt genelindeki vatandaşlara verecek. Önceki aylarda sosyal ve ekonomik destek ödemeleri genellikle ay ortasından sonra hesaplara yatırılıyordu. Bu durumda, 20 Ağustos dolaylarında sosyal ve ekonomik destek ödemesinin verilmesi bekleniyor. Önümüzdeki haftanın ilk günlerinde de sosyal ve ekonomik destek ödemesinin iletilmesi durumunda da bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu bilgilendirilecek.

2024/06/14/ogrenci-destek.jpg

SED 2024 Tutarı

20 Ağustos dolaylarında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın zamlı sosyal ve ekonomik destek ödemesini ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatıracağına dair tahminler bulunurken, söz konusu destek ödemelerinin güncel tutarları araştırılan konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı temmuz ayında yüzde 19.31 oranında sosyal ve ekonomik destek ödemesine zam yapmıştı. Memur maaş katsayısına göre gerçekleşen hesaplama neticesinde sosyal ve ekonomik destek ödemesinin tutarı 6360 TL seviyesinde yükselirken, okul öncesi ödeme miktarı da 4312 TL oldu. Bu durumda, ağustos ayında düşük gelirli hanelerde bulunan okul öncesi öğrenciler için 4312 TL ödeme yapılacak.