Bakanlık Artışı Açıklayacak! Bu Desteklerin HEPSİNE Zam Gelecek

Bakanlık Artışı Açıklayacak! Bu Desteklerin HEPSİNE Zam Gelecek
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın destek ödemelerindeki artışları ne zaman duyuracağı ve sosyal yardımlardan hangilerine zam yapılacağı merak ediliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 10-20 Haziran tarihleri arasında aile destek paketi ödemelerinden sosyal ve ekonomik destek ödemesine, yaşlı ve engelli aylıklarından evde bakım maaşına kadar farklı toplum kesimlerin ilgilendiren sosyal yardımları vatandaşlara iletmesi bekleniyordu fakat nisan ayında olduğu gibi haziran ayında da bayram öncesinde destek ödemeleri verilmeye başlandı. Bu çerçevede, aile destek paketi ödemelerinin, yaşlı ve engelli aylığının sağlanmasının ardından birkaç gün içerisinde sosyal ve ekonomik destek ödemesinin, evde bakım maaşının iletilmesi beklenirken, sosyal yardım ödemelerine dair gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Sosyal yardım ödemelerinin hangi tarihlerde hesaplara aktarılacağının yanı sıra destek ödemelerindeki artışlar da merak edilen konular arasında yer alıyor. Sosyal yardımlara hangi oranda zam yapılacağı ve destek ödemelerindeki artışların ne zaman açıklanacağı araştırılıyor.

Sosyal Yardım Zamları Ne Zaman Açıklanacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı emekli ve memur maaşlarında olduğu gibi sosyal yardım ödemelerinde de altı ayda bir artışa gidiyor. Bu durumda, ocak ayında olduğu gibi temmuz ayında da sosyal yardım ödemelerine zam yapılacak. Destek ödemelerindeki artışlar ise memur maaş katsayısına göre belirleniyor. Bu durumda, Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyon rakamlarının temmuz ayının ilk günlerinde duyurulması ve memur maaş zammının netlik kazanması sonrasında bakanlığın destek ödemelerindeki artış oranına ve güncel miktarlara dair resmi internet sitesi üzerinden yayınlayacağı duyurular ile kamuoyunu bilgilendirmesi bekleniyor.

sosyal-yardim-zammi-2024-tahmini.jpg

Hangi Sosyal Yardımlara Zam Yapılacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardım ödemelerine memur maaş katsayısına göre temmuz ayının ilk günlerinde zam yapması beklenirken, destek ödemelerinden hangilerinin artacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşına, yaşlı ve engelli aylıklarına, sosyal ve ekonomik destek ödemesine ocak ayında memur maaş katsayısına göre zam yapmıştı. Temmuz ayında da söz konusu destek ödemelerinde artışa gidilmesi bekleniyor. Aile destek paketi ödemelerinin ise temmuz ayında tamamlanacağı tahmin edildiği için herhangi bir artış beklentisi bulunmuyor. Toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardımlarda artış oluşması durumunda bakanlık açıklamalar yapabilir.