Bayram Trafik Denetimlerinde 2.6 Milyon Araç Kontrol Edildi, İhlaller İçin 467 Bin Ceza Kesildi

Bayram Trafik Denetimlerinde 2.6 Milyon Araç Kontrol Edildi, İhlaller İçin 467 Bin Ceza Kesildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 6-14 Haziran tarihleri arasında 2 milyon 675 bin 510 aracı denetlediklerini açıkladı. Bu süreçte 296 sürücüye çakar işlemi yapılırken, toplamda 467 bin 78 araca cezai işlem uygulandı.

Kurban Bayramı sebebiyle memleketlerine gitmek ve tatil yapmak üzere yola çıkan araçlar, uzun trafik kuyruklarına neden oldu. İçişleri Bakanlığı ise yollarda seyahat eden araçlara yönelik kontroller gerçekleştirdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından 6-14 Haziran tarihleri arasında Emniyet ve Jandarma Trafik Ekipleri tarafından 2 milyon 675 bin 510 aracın denetlendiğini açıkladı.

Bakan Yerlikaya, söz konusu paylaşımında, mevzuata aykırı olarak ışıklı veya sesli uyarı işareti (çakar) bulunduran araçlara takan ve kullanan 296 sürücüye işlem yapıldığını duyurdu.

Ayrıca Yerlikaya açıklamasında, periyodik muayenesi yapılmamış 24 bin 184 araç, emniyet kemeri takmayan 17 bin 746 kişi, sürücü belgesi olmayan 17 bin 76 sürücü ve zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 10 bin 359 araç olmak üzere, diğer cezai işlemlerle birlikte toplam 467 bin 78 araca veya sürücüye işlem uygulandığını kamuoyu ile paylaştı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya söz konusu paylaşımında ayrıca yolculuğa çıkan vatandaşları uyararak, "Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım, aşırı hız yapmayalım. Emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil." şeklinde konuştu.