Çiftçilere BUGÜN Ödeme Yapıldı! Temmuz Öncesi Müjde

Çiftçilere BUGÜN Ödeme Yapıldı! Temmuz Öncesi Müjde
Çiftçilere haziran ayının son günlerinde sağlanan ödemelere dair yeni açıklamalar gelirken, üreticiler de güncel gelişmeleri yakından takip ediyorlar.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın haziran ayının son günlerine kadar farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destek ödemelerini ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına aktarması bekleniyor. Söz konusu tarımsal desteklere ilişkin gelişmeler üreticiler tarafından yakından takip edilirken, farklı ödemeler ile ilgili de yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bu çerçevede, Toprak Mahsulleri Ofisi hububat alım bedellerinin ödenmeye başlandığını duyururken, detaylara ilişkin TMO’nun sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşım ile kamuoyu bilgilendirildi.

TMO Haziran 2024 Ödemesi

Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre hububat alım bedellerinin ödenmeye başlandı. 31 Mayıs 2024 tarihine kadar TMO'ya teslim edilen ürünlerin ödemeleri bugün itibariyle üreticilerin hesaplarına aktarıldı. Söz konusu desteğin sağlanmasının ardından da farklı ödemeler merak konusu oldu. Bu çerçevede, haziran ayında yeni tarımsal destek ödemelerinin de Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından üreticilerin hesaplarına aktarılıp aktarılmayacağı merak edilirken, haziran ayındaki ve geçtiğimiz aylardaki ödeme tarihleri baz alınarak yeni tarımsal desteklere dair tahminler yürütülüyor. Üreticiler de tarımsal destek ödemelerine ilişkin güncel tahminleri yakından takip ediyorlar.

2024/06/14/aile-bakanligi-destekleri-2024.jpg

Tarımsal Destek 2024 Haziran

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin hububat alım bedellerinin ödenmeye başlanmasının ardından Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tarımsal destek ödemeleri merak konusu oldu. Önceki aylarda Tarım ve Orman Bakanlığı cuma günleri farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destekleri çiftçilerin hesaplarına aktarmıştı. Bu çerçevede, haziran ayına kadar cuma günleri tarımsal destek ödemelerinin sağlanması beklenirken, haziran ayının ilk tarımsal destek ödemesi cumartesi günü verildi. Bu hafta itibariyle haziran ayının üçüncü tarımsal destek ödemesinin cuma ya da cumartesi günü çiftçilere iletilmesi halinde bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu aydınlatılacak.