Çiftçilere Destek! 31 Temmuz’a Kadar Başvuru Yapılacak

Çiftçilere Destek! 31 Temmuz’a Kadar Başvuru Yapılacak
Çiftçilere sağlanan olan desteklere ve söz konusu desteklerin başvurularına dair Tarım ve Orman Müdürlükleri açıklamalarda bulunmaya devam ediyorlar.

Tarım ve Orman Bakanlığı geçtiğimiz aylarda olduğu gibi haziran ayında da tarımsal destek ödemelerini belirli bir takvime göre çiftçilerin hesaplarına aktarıyor. Bu durumda, haziran ayının son günlerine kadar farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destek ödemeleri verildikçe bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanacak. Tarımsal desteklere dair gelişmeler üreticiler tarafından yakından takip edilirken, farklı destek programları da merak ediliyor. Bu çerçevede, üreticilere sunulacak olan desteklere ve başvurularına ilişkin Tarım ve Orman Müdürlükleri de bilgi veriyorlar.

Çiftçilere Tohum Kullanım Desteği

Haziran ayında da geçtiğimiz aylarda olduğu gibi çiftçilerin üretimine destek olabilmek için Tarım ve Orman Müdürlükleri çeşitli destekler sunuyorlar. Bu kapsamda, Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre sertifikalı tohum kullanım desteği müracaatlar devam ederken, üreticiler 31 Temmuz tarihine kadar başvurular gerçekleşebilecek. Söz konusu destek başvurularına ilişkin Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda:

‘’2024 Yılı Bitkisel Üretime Destekleme Ödemesi kapsamında SERTİFİKALI TOHUM KULLANIM DESTEĞİ müracaatları devam etmekte olup üreticilerimizin son başvuru tarihi olan 31.07.2024 mesai bitimine kadar İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvuru yapmaları gerekmektedir’’ ifadelerine yer verildi.

2024/06/15/ciftcilere-hasar-destegi.jpg

Tarım Bakanlığı Çiftçi Destekleri 2024 Haziran

Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile sertifikalı tohum kullanım desteği ile ilgili bilgilendirmede bulunurken, ülke genelindeki farklı şehirlerde yaşayan üreticiler de Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tarımsal destek ödemelerine dair duyurularını yakından takip ediyorlar. Tarım ve Orman Bakanlığı tarımsal destek ödemelerini ve farklı programlar çerçevesindeki yardımları belirli bir takvime göre ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına aktarıyor. Haziran ayında ya da önümüzdeki süreçlerde yeni destekler iletildikçe bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgi verilecek.