Çiftçilere YARIN Para Verilecek! Tarım Bakanlığı Yeni Ödemeleri Duyurdu

Çiftçilere YARIN Para Verilecek! Tarım Bakanlığı Yeni Ödemeleri Duyurdu
Tarım ve Orman Bakanlığı haziran ayının ortasında çiftçilere sağlanacak olan destek ödemeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yağlı tohumlu bitkiler desteği, hububat-baklagil ve dane mısır desteği, mazot ve gübre desteği gibi altı farklı alt başlıktan oluşan haziran ayının ilk tarımsal destek ödemesi geçtiğimiz hafta cumartesi günü ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına yatırılmıştı. Haziran ayının sonlarına kadar cuma günleri tarımsal destek ödemelerinin verilmesi beklenirken, söz konusu tarımsal destek ödemesinin alt başlıkları arasında yer alan yağlı tohumlu bitkiler desteğiyle hububat-baklagil dane mısır desteği ödemeleri ise TC kimlik numarasının son hanesine göre çiftçilerin hesaplarına yatırılıyor. Üreticiler de tarımsal destek ödemesinin detaylarını merak ediyorlar.

Tarım Bakanlığı Destek Ödemesi

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre altı farklı alt başlıktan oluşan ve toplamda 5.093.213.000 TL tutarında olan haziran ayının ilk tarafta destek ödemesi geçtiğimiz hafta cumartesi günü ülke genelindeki üreticilerin hesaplarına yatırılırken, söz konusu tarımsal destek ödemesinin alt başlıkları arasında bulunan tohumlu bitkiler desteğiyle hububat-baklagil ve dane mısır desteği ödemeleri ise TC kimlik numarasının son hanesine göre çiftçilere verilecek. Kimlik numarasının son hanesi sıfır-iki-dört olanlara 7 Haziran 2024 tarihinde ödemeler yapılırken, TC kimlik numarası altı ve sekiz olanlara ise 14 Haziran Cuma günü saat 18'den sonra ödemeler yapılacak.

2024/03/17/turk-lirasi-destek.jpg

Tarımsal Destekler 2024 Haziran

Çiftçilere altı farklı alt başlıktan oluşan haziran ayının ilk tarımsal destek ödemesi önceki hafta cumartesi günü verilirken, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yeni tarımsal destek ödemelerinin ne zaman ileteceği de merak edilen konular arasında yer alıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarımsal destek ödemelerini genellikle cuma günleri sağlıyor. Bu durumda, yarın ya da önümüzdeki haftalarda da cuma günleri farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destek ödemeleri üreticilere destek olabilmek ve maddi yüklerini hafifletebilmek için hesaplara yatırılması durumunda bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesabından bilgilendirme metinleri yayınlanabilir.