Çocuğu Okula Gidenlere 3000 TL Yardım! Kırtasiye Desteği Verilecek

Çocuğu Okula Gidenlere 3000 TL Yardım! Kırtasiye Desteği Verilecek
Çocuğu eğitim hayatına devam eden ailelere destek olabilmek için ülke genelindeki farklı belediyeler yeni projeler hayata geçirmeye devam ediyorlar.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Kurban Bayramı sonrasında ortalama 5330 TL tutarındaki sosyal ve ekonomik destek ödemesini dar gelirli hanelerde bulunan öğrencilerin eğitim hayatına destek olabilmek ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla hesaplara yatırması bekleniyor. Destek programlarına dair gelişmeler yakından takip edilirken, ülke genelindeki farklı şehirlerde ikamet eden vatandaşlar da belediyelerin destek projelerini merak ediyorlar. Bu çerçevede, geçtiğimiz aylarda olduğu gibi haziran ayında da çocuğu okula giden ailelere destek olabilmek için çalışmalar yapıldıkça belediyelerin resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan duyurular ile kamuoyu bilgilendiriliyor.

Ailelere 3000 TL Yardım

Ülke genelindeki farklı belediyeler personellerinin temel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için sendikalar ile toplu iş sözleşmesi ve ek protokol görüşmeleri gerçekleştirirken, söz konusu görüşmeler neticesinde anlaşmalar sağlandıkça kamuoyu bilgilendiriliyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi de çocukları eğitim gören personele eğitim ve kırtasiye desteği için 3000 TL verileceğini duyurdu. Belediyenin sağlayacağı desteklerin ayrıntılarına ilişkin yapılan açıklamada:

‘'Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle Büyükşehir ve BUSKİ’de görev yapan memurların sosyal haklarında büyük bir iyileştirme yapıldı. Davul zurna eşliğinde imzalanan sözleşme ile Ramazan ve Kurban bayramlarında birer sosyal denge tazminatı tutarında ikramiye verilirken, çocukları eğitim gören personele de eğitim ve kırtasiye desteği olarak 3000 TL ikramiye verilecek. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ise kadın çalışanlara yarım gün idari izin hakkı tanınacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında yapılan toplu sözleşmeyle birlikte Büyükşehir ve BUSKİ bünyesinde çalışan memurların yüzü güldü. 01 Nisan 2024-31 Aralık 2025 tarihlerini kapsayan sözleşme, Bursa Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası’nda Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt’un da katıldığı törenle imzalandı’’ denildi.

egitim-destekleri.jpg

Ailelere Destek Ödemeleri 2024 Haziran

Belediyeler destek programlarına dair düzenli olarak bilgilendirmede bulunurken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal yardımları da merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardımları genellikle ayın 10’u ile 20'si arasında hesaplara yatırırken, haziran ayında Kurban Bayramı dolayısıyla destek ödemeleri erkene çekildi.