Destek Ödemesi Zamlı İletilecek! Aile Bakanlığı Net Tarih Verdi

Destek Ödemesi Zamlı İletilecek! Aile Bakanlığı Net Tarih Verdi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardımları hangi tarihten itibaren zamlı olarak hesaplara yatıracağı belli oldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın geçtiğimiz hafta memur maaş katsayısının belli olmasının ardından toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardımlarda artışa gidilmesi bekleniyor. Bu çerçevede, haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklaması ve yılın ilk altı ayındaki enflasyon farkının netlik kazanması sonrasında gerçekleşen hesaplamalara göre memur maaşları yüzde 19,31 oranında yükselirken, memur maaş zammının belli olmasının ardından sosyal yardım ödemelerideki artışlar için hesaplamalar hız kazandı. Sosyal yardım ödemeleri için hesaplamalar yapılırken, temmuz ayının ortalarına doğru yaklaşırken zamlı ödemelerin hangi tarihten itibaren hesaplara aktarılacağı da en çok merak edilen konular arasında yer alıyor.

Aile Bakanlığı Zamlı Destek Ödemeleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı birkaç gün önce yaşlı ve engelli aylıklarını ülke genelindeki hak sahibi vatandaşlara iletmişti. Memur maaş katsayısına göre yaşlı ve engelli aylıklarının da zamlanması beklenirken, Bakan Mahinur Özdemir Göktaş’ın açıklamasına göre temmuz ayı zam farkları ağustos ayından itibaren zamlı olarak iletilecek. Bu çerçevede, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın toplumun farklı kesimlerine sağladığı sosyal yardımlar ağustos ayından itibaren zamlı olarak üretilebilir. 10-20 Temmuz tarihleri arasında zamlı sosyal yardımların hesaplara aktarılması halinde bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanacak.

2024/06/13/vadeli-faizi-2024.jpg

Hangi Destekler Zamlandı?

Ağustos ayından itibaren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yüzde 19,31 oranında zamlanan sosyal yardımları ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktarması beklenirken, hangi destek ödemelerinin zamlandığı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardımlara memur maaş katsayısına göre zam yaparken, ocak ayında evde bakım maaşında, yaşlı ve engelli aylıklarında, sosyal ve ekonomik destek ödemesinde artışa gidilmişti. Temmuz ayında da söz konusu ise desteklerin yükselmesi bekleniyor. Farklı sosyal yardımlarda artış oluşması halinde bakanlık resmi internet sitesi üzerinden güncel tutarlara ve artış oranına ilişkin kamuoyunu aydınlatabilir.