e-Devlet’ten Hemen Kontrol Edin! Birikmiş Parayı Böyle Öğrenebilirsiniz

e-Devlet’ten Hemen Kontrol Edin! Birikmiş Parayı Böyle Öğrenebilirsiniz
e-Devlet üzerinden birikmiş paraların nasıl sorgulanabileceği merak edilirken, temmuz ayının ortalarında da araştırmalar hız kesmeden devam ediyor.

Temmuz ayında da e-Devlet hizmetleri vatandaşlar tarafından aktif olarak kullanılıyor. Her geçen gün e-Devlet’e eklenen yeni hizmetler ile birlikte devlet dairelerinde uzun süreç alacak işlemlerin kısa sürede yapılmasına olanak sağlanırken, e-Devlet’te şahıs ödemeleri de sorgulanabiliyor. Bu çerçevede, şahıs ödemelerini sorgulamak ve birikmiş parası olup olmadığını öğrenmek isteyen kişiler de detayları araştırıyorlar.

e-Devlet Birikmiş Para Sorgulama

Vatandaşların pek çoğu BES üzerinden yapılan kesintilerin farkında olmadan hesaplarında ödeme biriktiriyorlar. BES iptali yapmayan kişiler burada biriken toplu paradan birikmiş para sorgulama özelliğini kullanarak haberdar olabilirken, detaylar araştırılıyor. e-Devlet'e TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yapıldıktan sonra şahıs ödemeleri sorgulama sekmesi üzerinden sorgulama gerçekleştirebilir. Söz konusu sistem ile birlikte herhangi bir alacak söz konusu ise detaylara erişilebilir.

2024/06/14/ogrenci-destek.jpg

e-Devlet Birikmiş Para 2024

Yeni işe başlayan sigortalı çalışanlar için işyerleri tarafından bireysel emeklilik hesabı otomatik olarak açılırken, her ay maaşlardan belirli bir miktar kesinti yapılarak hesaplarına aktarılıyor. Bu sistemden habersiz olan pek çok kişinin paraları hesaplarında birikirken, BES kesintisi yapılıp yapılmadığını yapıldığını ve biriken parası olup olmadığını öğrenmek isteyen kişiler de yukarıda belirtilen adımlar üzerinden e-Devlet üzerinden sorgulama gerçekleştirebilirler. Önümüzdeki süreçlerde de farklı kurumlardaki işlemlerin daha hızlı gerçekleşmesi için e-Devlet’e yeni özellikler eklenebilir. e-Devlet’e yeni özellikler eklendikçe de bakanlıklar ve kurumlar resmi internet sitelerinden, sosyal medya hesapları üzerinden yayınlayacakları duyurular ile kamuoyunu bilgilendirecekler.