Emekli Promosyonları Temmuzda Zamlanır Mı?

Emekli Promosyonları Temmuzda Zamlanır Mı?
Temmuz ayına sayılı günler kala önümüzdeki ay promosyon ödemelerinde artış olup olmayacağına dair araştırmalar gerçekleştiriliyor.

25 Haziran itibariyle bankaların resmi internet sitelerinde ve sosyal medya hesaplarında yer alan bilgilendirme metinlerine göre maaşını üç yıl boyunca aynı bankadan alacağına dair taahhüt veren emeklilere ek fırsatlar neticesinde maaş aralıklarına göre 18.000 TL'ye varan promosyon sunuluyor. Söz konusu promosyon kampanyaları haziran ayının son gününe kadar devam edecek. Emekli promosyonu fırsatları sürerken temmuz ayında milyonlarca emeklinin maaşına zam yapılacak olması nedeniyle maaş aralıklarına göre sağlanan promosyon ödemelerinde artış olup olmayacağı da haziran ayının son günlerinde merak edilen konular arasında yer alıyor.

Emekli Promosyonları Zamlanacak?

SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklilerinin maaşlarına zam yapılacak. Söz konusu maaş zammı için heyecanlı bekleyiş devam ederken, maaşı zammına sayılı günler kala emekli promosyon ödemelerinde artış olup olmayacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Emekli promosyonları maaş miktarına göre belirlendiği için temmuz ayında emekli maaşlarının artması halinde temmuz ya da ağustos ayında promosyon ödemeleri güncellenebilir. Bu çerçevede, emekliler de bankaların resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden promosyon fırsatlarına ilişkin yapılacak açıklamaları yakından takip edecekler.

2024/06/12/emekli-odemeleri.jpg

Emekli Zammı Ne Zaman Belli Olacak?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından milyonlarca emeklinin maaşında artışa gitmesi bekleniyor. Bu çerçevede, haziran ayının son günlerinde emekli maaşı zammının ne zaman belli olacağı merak edilen konular arasında yer alıyor. Emekli maaş zamları 3 Temmuz Çarşamba günü saat 10'da Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından belli olacak. Bu çerçevede, emekliler de gelecek hafta çarşamba günü enflasyon verilerine ilişkin yapılacak açıklamaları yakından takip edecekler. Emekli maaşı zammının belirlenmesinin ardından promosyon ödemelerinde artışlar oluşması halinde bankalar resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden güncel promosyon ödemelerinin detaylarına ilişkin kamuoyunu bilgilendirecekler.