Emekli Zammında Yeni Gelişme! AK Parti Tarih Verdi

Emekli Zammında Yeni Gelişme! AK Parti Tarih Verdi
Emekli maaş zamlarına dair gelişmeler temmuz ayının ortalarında gündemin ilk sıralarında yer alırken, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler açıklamalarda bulundu.

En düşük emekli maaşında artış olup olmayacağına dair araştırmalar temmuz ayının ortalarında hız kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede, SSK, Bağkur ve memur emeklilerinin maaşlarında artışa gidilmesinin ardından en düşük emekli maaşında artış beklentisi bulunurken, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler de emekli maaş zamlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

2024/06/14/yuzde-35-maas-zammi.jpg

En Düşük Emekli Maaşı Zammı 2024 Temmuz

Haziran ayı enflasyon rakamlarının Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklamasının ardından SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşları yüzde 24,73 oranında yükseldi. Memur emeklilerinin maaşlarında yüzde 19,31 oranında artışa gidildi. Milyonlarca emekli maaş zammının belli olmasının ardından 10.000 TL olan en düşük emekli maaşında artış olup olmayacağı merak edilirken, en düşük emekli maaşının 11.500 TL ile 12.500 TL aralığına çıkacağına dair tahminler bulunuyor. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler de en düşük emekli maaşları için çalışmaların sürdüğünü ve önümüzdeki hafta başında açıklamanın yapılabileceğini belirtti.