Emekliye 17 Bin TL Bayram İkramiyesi! O Milletvekili Adımı Attı!

Emekliye 17 Bin TL Bayram İkramiyesi! O Milletvekili Adımı Attı!
Emekliye ödenen 3 bin TL bayram ikramiyesi, yüksek enflasyon karşısında eriyip giderken, bir milletvekilinden emekli ikramiyesinin 17 bin TL olması için kanun teklifi verdi. Teklifin onaylanması halinde emekliler 17 bin TL ikramiye alacak. İşte detaylar..

CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Kurban Bayramı’nda emekliye ödenecek bayram ikramiyesinin asgari ücret tutarında olması için TBMM’ye kanun teklifi sundu. Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumunca sosyal güvenlik mevzuatı uyarınca gelir ve aylık ödemesi yapılanlara verilen bayram ikramiyesi tutarının net asgari ücret düzeyine çıkarılması talep edildi. İşte kanun teklifinin detayları…

15100208-728xauto.jpg

KANUN TEKLİFİNDE NE VAR?

Milletvekili Çan’ın emekliye asgari ücret tutarında bayram ikramiyesi ödenmesi için sunduğu kanun teklifi şu şekilde:

MADDE 1-31/5/2006 tarih ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun Ek 18. Maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir: “Kurumca bu kanun ve ilgili mevzuat uyannca gelir ve aylık ödemesi yapılanlara, ödemenin yapılacağı tarihte gelir ve aylık almak şartıyla, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda, ilgili ayda geçerli olan net asgari ücret tutarında bayram ikramiyesi ödenir.”

Hazırlanan kanun teklifi TBMM’de ilk olarak komisyona gelecek. Burada onaylanması halinde TBMM Genel Kurulu’na gelerek bir kere daha oylanacak ve çoğunluk oyunu alması halinde ise yasalaşacak. Böylelikle bayram ikramiyesi 3 bin TL yerine Kurban Bayramı’nda emeklilere 17 bin 2 TL olarak ödenecek ve 14 bin 2 TL birden zamlanmış olacak.