Emekli Maaşında 3 YENİ ZAM İhtimali! Emekliye Jest Geliyor

Emekli Maaşında 3 YENİ ZAM İhtimali! Emekliye Jest Geliyor
Emekli maaş zamlarına dair her geçen gün yeni açıklamalar ve iddialar gündeme gelirken, en düşük emekli maaşındaki artışlar da merak edilen konular arasında yer alıyor.

SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşlarına yüzde 24,73 oranında zam yapılmıştı. Haziran ayı enflasyon rakamlarının geçtiğimiz hafta açıklanması ve emekli maaş zammının belli olması sonrasında zamlı emekli maaş ödemeleri için bekleyiş başladı. 17-28 Temmuz tarihleri arasında sağlanacak olan maaş ödemeleri için bekleyiş sürerken, emekli maaş zamlarına dair yeni iddialar da gündeme geliyor. Bu kapsamda, 10.000 TL olan en düşük emekli maaşına hangi seviyeye yükseleceğine dair farklı oranlar üzerinden hesaplamalar yapılıyor ve tablolar oluşturuluyor.

En Düşük Emekli Maaşı Zammı

SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşlarının yüzde 24,73 oranında zamlanmasının ardından en düşük emekli maaşında artış olup olmayacağı en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Milyonlarca emeklinin maaşına zam yapılmasının ardından en düşük emekli maaşında artışa gidileceğine ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi fakat AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada en düşük emekli maaşındaki artış için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Bu durumda, en düşük emekli maaşında yüzde 15 ile 25 aralığında artış beklentisi bulunuyor. En düşük emekli maaşında yüzde 15-25 aralığında zamlanması durumunda 10.000 TL olan maaşlar da 11.500 TL ile 12.500 TL aralığına yükselebilir.

2024/06/12/hesap-makinesi-banka.jpg

Zamlı Emekli Maaşları Ödeme Tarihleri

En düşük emekli maaşının gerçekleşecek yeni artış neticesinde 11.500 TL ile 12.500 TL aralığında bulunacağına ilişkin tahminler gündemde yer alırken, emekli maaşlarının zamlanmasının ardından zamlı ödemelerin hangi tarihlerde gerçekleşeceği de merak edilen konular arasında yer alıyor. Milyonlarca emeklinin maaşına zam yapılmasının ardından temmuzdan itibaren zamlı maaş ödemeleri iletilecek. Bu durumda, 17-28 Temmuz tarihleri arasında tahsis numarasının son rakamına göre zamlı emekli maaşlarının SSK ve Bağkur emeklilerinin hesaplarına aktarılması bekleniyor.