En Düşük Emekli Maaşında 10.000 TL SİL BAŞTAN Değişiyor!

En Düşük Emekli Maaşında 10.000 TL SİL BAŞTAN Değişiyor!
10.000 TL olan en düşük emekli maaşının önümüzdeki hafta gerçekleşecek olan artış neticesinde hangi seviyeye yükseleceği merak ediliyor.

Gelecek hafta pazartesi günü Türkiye İstatistik Kurumu merakla beklenen mu haziran ayı enflasyon rakamlarını duyuracak. Bu çerçevede,, 3 Temmuz Pazartesi günü saat 10'da TÜİK’in haziran ayı enflasyon rakamlarına açıklaması ve yılın ilk altı ayındaki enflasyon farkının netlik kazanması sonrasında milyonlarca emeklinin maaşına zam yapılacak. SSK ve Bağkur emeklileri maaş zamlarına dair gelişmeleri yakından takip ederken, en düşük emekli maaşının kaç TL olacağı da haziran ayının son günlerine doğru yaklaşırken araştırılan konular arasında yer alıyor.

SSK ve Bağkur Maaş Zammı

SSK ve Bağkur emeklilerinin maaş zam oranı altı ayda bir enflasyon verilerine göre belirleniyor. Bu çerçevede, gelecek hafta pazartesi günü Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyon rakamlarını duyurması ile birlikte yılın ilk altı ayındaki enflasyon farkına göre SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşlarına zam yapılacak. Ocak, şubat, mart, nisan, mayıs ayı enflasyon rakamları baz alınarak yapılan hesaplamalara göre yılın ilk beş ayındaki enflasyon farkı yüzde 22,72 olarak belirlenirken, haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından bu oranın artacağı tahmin ediliyor. Bu durumda, SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşlarında yüzde 25 dolaylarında artış hayata geçirebilir.

2024/06/12/hesap-makinesi-banka.jpg

En Düşük Emekli Maaşı 2024 Temmuz Zammı

Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklamasının ardından SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşlarının yüzde 25 dolaylarında artacağına dair tahminler bulunurken, 10.000 TL olan en düşük emekli maaşının hangi seviyeye çıkacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Ocak ayında 7500 TL'den 10.000 TL seviyesine yükselen en düşük emekli maaşı temmuz ayında yeniden zamlanacak. Temmuz ayındaki zam oranına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi fakat yılın ilk altı ayındaki enflasyon farkının yüzde 25 dolaylarında olması durumunda en düşük emekli maaşı da yüzde 25 civarında zamlanabilir. Böylece 10.000 TL olan en düşük emekli maaşı 12.500 TL seviyesine çıkabilir.