Eski Karaman Sağlık Müdürü Hakkında Yanıltıcı İddialar Sağlık Sistemine Zarar Verdi

Eski Karaman Sağlık Müdürü Hakkında Yanıltıcı İddialar Sağlık Sistemine Zarar Verdi
Kurum içi çekişmelerden dolayı doktor M.Ö.'ye iftira atıldığı, ajansın haberi geri çektiği ve olayın sağlık sistemine zarar verdiği tespit edildi.

Yanıltıcı Haberlerin Gerçek Yüzü

Konya'da görev yapan bir aile hekimi hakkında bazı haber sitelerinde yer alan bilgilerin doğru olmadığı tespit edildi. Bu haberlerin, süren bir soruşturma sürecindeki asılsız iddialara dayandığı anlaşıldı. Bahsi geçen doktor, Karaman'da İl Sağlık Müdürü olarak görev yapan Mustafa Özyörük...

Ölüleri Muayene Ettiği İddia Edilen Haberler Yayınlandı

Bazı basın kuruluşlarında, Konya'da bir doktorun ölüleri muayene ettiği iddia edilen haberler yayımlandı. İsmet Mahallesi'nde çalışan aile hekimi M.Ö. ile ilgili yayılan bu haberlerin gerçek dışı olduğu anlaşıldı. Ulusal bir haber ajansının Türkiye geneline servis ettiği bu haber, farklı medya kuruluşlarında da benzer şekilde yayımlandı. Haberde, aile hekiminin hasta sayısında kayda değer bir artış olduğu ve incelemelerde ölüleri muayene etmiş gibi gösterildiği ileri sürülüyordu. Ancak, yapılan araştırmalar sonucunda bunun teknik açıdan mümkün olmadığı belirlendi.

Teknik Arızanın Sonuçları

Soruşturma kapsamındaki iddiaların, kısa bir süre önce vefat etmiş iki kişiyle ilgili olduğu ve bu iki kişinin muayene sayısını artırmanın imkansız olduğu belirlendi. Sorunun, bilgisayar sistemindeki bir arızadan kaynaklandığı anlaşıldı. Doktorun muayene sayılarını artırarak kazanç sağladığı iddialarının da temelsiz olduğu ortaya çıktı. Yapılan incelemelerde, muayene edilse bile bunun doktorun maaşını etkilemesinin mümkün olmadığı belirtildi. Teknik bir aksaklık sebebiyle muayene edilmiş gibi görünen iki kişiyle ilgili herhangi bir muayene kaydı veya reçetenin de olmadığı tespit edildi.

Sağlık Sistemine Zarar Veren Yanlış Bilgilendirme

Olayın kurum içi çekişmelerden kaynaklandığı ve bazı kişilerin başka nedenlerle doktor M.Ö.'yü zor durumda bırakmak amacıyla bir senaryo uydurduğu belirtildi. Bu husumetten kaynaklanan olayla ilgili akşam saatlerinde yeni bir gelişme yaşandı. Haberi yayımlayan ajans, olayın asılsız olduğu ortaya çıkınca haberi geri çekti. Konya'da ve Türkiye genelinde gün boyunca sağlık camiasında bireysel düşmanlıkların neden olduğu olayın ülke sağlık sistemine zarar verdiği konuşuldu.