Ev Sahipleri ve Kiracılar İçin Yeni Dönem Başlıyor!

Ev Sahipleri ve Kiracılar İçin Yeni Dönem Başlıyor!
Yeni vergi paketinin ayrıntıları merak edilirken, ev sahiplerini ve kiracıları ilgilendiren düzenlemeler de yer alacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı kayıtdışılıkla mücadele faaliyetlerini güçlendirmek amacıyla vergi paketi hazırladı. Söz konusu belki paketinin hazırlandığının gündeme gelmesinin ardından detaylar merak konusu olurken, paketin ayrıntıları netlik kazanmaya başladı. Bu çerçevede, ev sahipleri ve kiracılar da kira ödemelerine dair düzenlemenin yer alıp almayacağını, konuya ilişkin düzenleme bulunacaksa ayrıntıların neler olduğunu merak ediyorlar.

Kirayı Elden Ödeme Devri Bitiyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın hazırladığı yeni vergi paketi ile birlikte kayıtdışılıkla mücadele amaçlanıyor. Bu çerçevede, elden kira ödemelerinin önüne geçilmesi sağlanacak. Konutlarını kiraya verenlerin bu bedeli elden almasının önüne geçilmesi için çalışmalar yapılacak. Bu çerçevede, elden kira ödemelerinde kiracılara da özel usulsüzlük cezaları kesilecek. Kiracı ödemeyi elden yaptığını idareye bildirirse kiracıya herhangi bir cezai uygulama yapılmayacak.

2024/06/12/hesap-makinesi-banka.jpg

Kira Zammı Sınırı Kalkacak Mı?

Elden kira ödemelerinin ilerleyen süreçlerde önüne geçilmesi için düzenlemeler yapılması beklenirken, ev sahipleri ve kiracılar kira zam sınırının devam edip etmeyeceğini de merak ediyorlar. Kira zam sınırı uygulaması temmuz ayı itibariyle sona erecek. Bu kapsamda, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek geçtiğimiz süreçlerde yaptığı açıklamalarda uygulamanın devam etmeyeceğini belirtmişti. Temmuz ayının ilk günden itibaren konutlardaki zam sınırı uygulamasının sona ermesi bekleniyor.