Evde Bakım Maaşı Alanlara Müjde! Hemen Şimdi Hesabınıza Bakın

Evde Bakım Maaşı Alanlara Müjde! Hemen Şimdi Hesabınıza Bakın
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kurban Bayramı öncesinde destek ödemelerine ilişkin peş peşe açıklamalarda bulunuyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteren aile destek paketi ödemelerini, toplam 4.8 milyar TL tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarını Kurban Bayramı öncesinde yurt çapındaki vatandaşların hesaplarına yatırmasının ardından 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşının ne zaman verileceği merak konusu olmuştu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşını yarın itibariyle hesaplara yatırılacağını duyururken, ödemelerin detaylarına ilişkin Bakan Mahinur Özdemir Göktaş açıklamalarda bulundu.

Evde Bakım Maaşı Haziran 2024 Ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Kurban Bayramı öncesinde yüz binlerce hak sahibi vatandaşa 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşı ödemelerinin yarın iletileceğini duyurdu. Haziran ayı öncesinde evde bakım maaşı ödemelerinin tarihinin belli olmasının ardından açıklamalarda bulunan Bakan Mahinur Özdemir Göktaş:

“Kurban Bayramı dolayısıyla evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için Evde Bakım Yardımı ödemelerini öne çekerek yarın hesaplara yatırıyoruz. Bu ay Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanan 560 bin vatandaşımız için toplam 4,2 milyar TL Evde Bakım Yardımı ödemesi gerçekleştireceğiz. Türkiye Yüzyılı Vizyonumuz çerçevesinde bakanlık olarak engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların şeffaf bir anlayışla sürdürülebilir olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

evde-bakim-odendi.jpg

Evde Bakım Yardımı Zammı 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşı çerçevesinde Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlara 7608 TL iletirken, haziran ayının ortalarında evde bakım maaşına ve toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardım ödemelerine ne zaman zam yapılacağı ve gerçekleşecek artış neticesinde destek ödemelerinin kaç TL olacağı merak ediliyor. Evde bakım maaşının da aralarında yer aldığı çeşitli sosyal yardımlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı temmuz ayının ilk günlerinde memur maaş katsayısına göre zam yapacak. Memur maaşlarının yüzde 20'ye yakın oranda zamlanacağına dair tahminler bulunduğu için 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşı da temmuz ayında gerçekleşecek artış neticesinde 9000 TL civarına yükselebilir.