Evde Bakım Maaşı Temmuz 2024 Ödemesi Yapılacak!

Evde Bakım Maaşı Temmuz 2024 Ödemesi Yapılacak!
Temmuz ayına sayılı günler kala Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın evde bakım maaşını hangi tarihte hesaplara aktaracağı merak ediliyor.

28 Haziran itibariyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın desteklerinin detaylarına ilişkin araştırmalar gerçekleştirilirken, temmuz ayındaki ödeme tarihleri de merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede, geçtiğimiz aylardaki ödeme tarihleri baz alınarak temmuz ayı sosyal yardımları için tahminler yürütülüyor. Temmuz ayında destek ödemelerinin ne zaman iletileceğinin yanı sıra, sosyal yardımlardaki artış oranı merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede, yılın ilk beş ayındaki enflasyon verileri üzerinden sosyal yardım ödemelerindeki artışlara ilişkin hesaplamalar gerçekleştiriliyor ve tablolar oluşturuluyor.

Evde Bakım Maaşı Ne Zaman Verilecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşını hangi tarihte hesaplara yatıracağı ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmese de temmuz ayında da geçtiğimiz aylarda olduğu gibi ay ortasında ödemelerin sağlanması bekleniyor. Bu durumda, 15 Temmuz civarında 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşının yüz binlerce hak sahibine sağlanmasının ardından bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanabilir. Evde bakım maaşının ne zaman verileceğinin yanı sıra, artış miktarı da haziran ayının son günlerinde merak ediliyor. Bu çerçevede, yılın ilk beş ayındaki enflasyon farkı ve haziran ayı enflasyon beklentileri üzerinden sosyal yardımlardaki artışlara ilişkin hesaplamalar gerçekleştiriliyor.

2024/03/17/turk-lirasi-destek.jpg

Evde Bakım Maaşı Zammı 2024 Temmuz

Temmuz ayının ortalarında sağlanacak olan evde bakım maaşı ödemesi için bekleyiş devam ederken, evde bakım maaşındaki artış miktarı da merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşına son olarak ocak ayında zam yapmış ve evde bakım yardımı yüzde 50'ye yakın oranda yükselmişti. Temmuz ayında da ocak ayında olduğu gibi memur maaş katsayısına göre evde bakım maaşında artışa gidilmesi bekleniyor. Memur maaşlarının hangi oranda zamlanacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmese de haziran ayı enflasyon rakamlarının gelecek hafta çarşamba günü açıklanmasının ardından memur maaşlarının yüzde 20 dolaylarında yükseleceği düşünülüyor. Memur maaşlarında yüzde 20 dolaylarında artışa gidilmesi halinde evde bakım maaşında yüzde 20 civarında artış gerçekleşebilir. Böylece 2025 yılının ocak ayına kadar evde bakım maaşı çerçevesinde 9000 TL civarında ödeme yapılabilir.