Evde Bakım, SED Yardımı! Temmuz 2024'te Ödeme Tarihleri

Evde Bakım, SED Yardımı! Temmuz 2024'te Ödeme Tarihleri
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın evde bakım maaşını, sosyal ekonomik destek ödemesini temmuz ayında hangi tarihte hesaplara aktaracağı merak ediliyor.

Aile destek paketi ödemelerinin, yaşlı ve engelli aylıklarının temmuz ayının ortalarına doğru ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktarılmasının ardından 13 Temmuz itibariyle farklı destek ödemeleri ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriliyor. Bu çerçevede, 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşının, ortalama 5330 TL olan sosyal ve ekonomik destek ödemesinin ne zaman sağlanacağı ve söz konusu sosyal yardımların hangi tarihten itibaren zamlı olarak hesaplara yatırılacağı merak edilen konular arasında yer alıyor. Geçtiğimiz aylardaki ödeme tarihi baz alınarak temmuz ayı sosyal yardımları için tahminler yürütülüyor.

2024/06/15/aile-bakanligi-destegi-001.jpg

Temmuz 2024 Sosyal Yardımları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşını, yaşlı engelli aylıklarını her ay düzenli olarak ülke genelindeki hak sahibi vatandaşlara iletiyor. Bu durumda, 15 Temmuz civarında 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşının, 20 Temmuz civarında da ortalama 5230 TL olan sosyal ve ekonomik destek ödemesinin sağlanması bekleniyor. Ağustos ayından itibaren de yüzde 19,31 oranında zamlanan sosyal yardımlar belirli bir takvime göre ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırılacak.