Genç Çiftçi Proje Desteklemeleri Çalışmaları Sonuçlandı

Genç Çiftçi Proje Desteklemeleri Çalışmaları Sonuçlandı
Genç Çiftçi Proje Değerlendirme Komisyonu tebliğ, uygulama rehberi ve uygulama talimatları doğrultusunda değerlendirme işlemlerini tamamlamıştır.

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Hakkında 2016/16 sayılı tebliğ 5 Nisan 2016 tarihinde resmi gazetede yayımlanmıştır. Tebliğ yayımlandığı tarihten 5 iş günü geçtikten sonra başvurular gencciftci.tarim.gov.tr adresinden yapılmaya başlanmış ve 30 gün devam etmiştir. Sistem üzerinden başvurusunu tamamlayan Genç çiftçiler sistem çıktısı ve ekleri ile birlikte yatırım yapacağı yerin bağlı olduğu İl/İlçe Müdürlüklerine başvuru dosyalarını teslim etmişlerdir. 
Programa, sistem üzerinden 4.653 adet başvuru yapılmış olup İl/İlçe müdürlüklerimize 3873 adet başvuru dosyası teslim edilmiştir. Teslim edilen başvuru dosyalarından 5 tanesi reddedilmiş, onaylanan 3.868 adet başvuru dosyası değerlendirmeye alınmıştır.
Bakanlığımız tarafından ilimize program kapsamında toplam 126 proje karşılığında 3.780.000 TL bütçe ayrılmıştır. Bu sayının 77 adedi Büyükbaş Hayvancılık (45 Besi danası, 23 Simmental, 9 Montofon), 11 adedi Küçükbaş Hayvancılık (4 Akkaraman, 2 İvesi, 2 Merinos, 1 Mor karaman ve 2 Kıl Keçisi) ve 38 adedi Bitkisel ve Diğer Üretim Konularıdır.
Genç Çiftçi Proje Değerlendirme Komisyonu tebliğ, uygulama rehberi ve uygulama talimatları doğrultusunda değerlendirme işlemlerini tamamlamıştır. Değerlendirme sonucunda oluşan listeler ekte olup Asil Listeden Hibe almaya hak kazanan Genç Çiftçiler 11-15 Temmuz 2016 tarihleri arasında yatırımı yapacağı yerin bağlı olduğu İl/İlçe Müdürlükleri ile sözleşme imzalamaları gerekmektedir. Söz konusu tarihler arasında sözleşme imzalamayanların yerine aynı konuda yedek listeden Genç Çiftçiler sözleşmeye çağrılacaklardır. 
Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi İl/İlçe Müdürlüklerinden alınabilecektir. Tüm ilimiz üreticilerine bereketli bir üretim sezonu dileriz.
Genç Çiftçi Proje Desteklemelerinden faydalanmaya hak kazanan genç çiftçilerimizce Hibe sözleşmesine Gelirken Getirilecek Belgeler:
1- Yatırımı yapacağı yerde ikamet ettiğine dair belge,(Nüfus Müdürlüğü)
2-) Yatırım yerine ait mülkiyet belgesi ya da kira sözleşmesi (kira Sözleşmeleri hayvansal üretim konularında en az 3 yıllık, tek yıllık bitkisel üretim konularında en az 3 yıllık, çok yıllık bitkisel üretim konularında en az 5 yıllık olmalıdır),Standart kira sözleşmeleri İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden temin edilecek muhtar veya noter onaylı olacaktır.

Sayı:84

3-Noter onaylı taahhütname Ek-3 (İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü),
4-Vergi dairesinden alınmış vadesi geçmiş borcu olmadığına dair belge,
5-Vergi dairesinden alınmış vergi mükellefi olmadığına dair belge,
6-SGK’dan prim borcu olmadığına dair belge,
7-SGK’dan Hizmet Döküm cetveli,
8-İcra takibinde olmadığına dair belge (Adliye İcra Müdürlüğü),
9-Takipte borcu olmadığına dair T.C. Ziraat Bankasından alınan belge,
10-İşletme Tescil Belgesi (Kapasite mutlaka belirtilecek)(İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü),
11-Bitkisel üretimde basınçlı sulama sistemi mevcut ise uzman tarafından çizilmiş ve onaylanmış proje ve uzmana ait onaylı diploma veya onaylı uzmanlık belgesi,
12-Yatırım yerinin ipotekli, şerhli, icralı ve mahkemelik olmadığına dair güncel belge (Tapu Sicil Müdürlüğü),