Göç Kadınları, Kenar Mahallelerdeki Yaşamlarını Fotoğrafa Yansıttı

Göç Kadınları, Kenar Mahallelerdeki Yaşamlarını Fotoğrafa Yansıttı
Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi’nin, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği "Kadın Gözünden Fotoğraf Tiyatrosu" sergisi açıldı. Sergide, kente göçle gelen ve kenar mahallelerde yaşayan kadınların...

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi’nin, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği "Kadın Gözünden Fotoğraf Tiyatrosu" sergisi açıldı. Sergide, kente göçle gelen ve kenar mahallelerde yaşayan kadınların çektikleri, yaşamlarından hikayelerini, hayallerini ve özlemlerini anlattıkları fotoğraflar yer aldı.
Akdeniz Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında anlamlı bir sergiye imza attı. Belediye bünyesinde hizmet veren Hadra Hamamı Kültür ve Sanat Evi ile İŞTAR Kadın Danışmanlık Merkezi’nin ortak emeğiyle hazırlanan "Kadın Gözünden Fotoğraf Tiyatrosu" sergisi beğeniye sunuldu. Hadra Hamamı Kültür ve Sanat Evi salonunda açılan sergide, kente göçle gelen ve kenar mahallelerde zorlu koşullar altında yaşam mücadelesi veren, 16 ila 40 yaş aralığındaki kadınların, kendi elleriyle çektikleri ve yaşamlarından hikayelerini, hayallerini, hasret ve özlemlerini, umutlarını, sevdiklerini ve mücadele ederek elde ettiklerini, isteyip de elde edemediklerini anlattıkları, paylaştıkları kareler yer aldı.
Sergiye, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, Eş Başkan Yardımcısı Sebahat Gençtarih Cebe, meclis üyeleri ile "Dünya Kadın Yürüyüşü" için Mersin’e gelen ve aralarında Almanya, Fransa, İngiltere, Portekiz, Yunanistan ve Sırbistan’dan kadın komitesi temsilcilerinin yer aldığı aktivistler ile kadın kurumu temsilcileri ve mahalleli kadınlar katıldı.
Serginin açılışında bir konuşma yapan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Mutlu, konuklardan, her fotoğrafın altındaki hikayeyi özellikle okumalarını isteyerek, "Çünkü kadının yaşadığı ya da yaşayamadığı, çektiği ya da sahip olamadığı bütün duygular bu fotoğrafların altında gizli. Gerçek hayat öyküleri var her fotoğraf karesinde. Bu bir kurgu değil, gerçek, sahici. Kadınlara birer fotoğraf makinesi verildi ve ’Sizin için önemli, değerli olan neyse çekin ve altına birer cümle yazın’ dendi. Aslında buradaki her fotoğraf, bizim ortak acımız, üzüntümüzdür, hepimizin yaşadıklarıdır. Bu açıdan bu sahiciliği önemli buluyor, böylesi etkinliklerin önemli olduğunu ifade etmek istiyorum" dedi.
Öte yandan, fotoğraf sergisi, 13 Mart 2015 tarihinden itibaren İŞTAR Kadın Merkezi bahçesinde beğeniye sunulacak.