Haftaya Ödemeler Başlayacak! Zamlı Tarih de Netleşti

Haftaya Ödemeler Başlayacak! Zamlı Tarih de Netleşti
Temmuz ayının ilk günlerinde pek çok programa zam yapılmasının ardından zamlı ödemelerin hangi tarihte gerçekleşeceği merak ediliyor.

Temmuz ayının ilk günlerinde haziran ayı enflasyon rakamlarının Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyurulması ile birlikte milyonlarca emeklinin ve memurun maaşında artışa gidilirken, farklı ödemeler de yükseldi. Bu kapsamda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın toplumun farklı kesimlerine sağladığı destekler memur maaş katsayısına göre artarken, yüzde 19,31 oranında zamlanan desteklerin hangi tarihte hesaplara aktarılacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede, geçtiğimiz aylardaki ödeme tarihi dikkate alınarak zamlanan sosyal yardımlara dair tahminler yürütülüyor.

2024/06/15/aile-bakanligi-destegi.jpg

Zamlı Evde Bakım Parası

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın zamlı evde bakım maaşı ödemelerini ağustos ayından itibaren yurt çapındaki vatandaşlara iletmesi bekleniyor. Yaşlı ve engelli aylığı ödemelerinin iletilmesinin ardından açıklamalarda bulunan Bakan Mahinur Özdemir Göktaş ağustos ayından itibaren zamlı desteklerin sağlanacağını belirtmişti. Bu durumda, evde bakım maaşı da ağustos ayından itibaren 9077 TL olarak verilebilir. Zamlı ödemelerin ağustos ayının ortalarında hesaplara aktarılması halinde de bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanacak.