Hazine Bakanlığı Vatandaşları Uyardı! Sosyal Medyada Gündem Olmuştu

Hazine Bakanlığı Vatandaşları Uyardı! Sosyal Medyada Gündem Olmuştu
Hazine ve Maliye Bakanlığı sosyal medyada dolaşıma sokulan güneş vergisi videosu ile ilgili açıklamada bulundu.

Yapay zekanın kullanımı her geçen gün artarken, yapay zeka ile sahte içerikler de üretiliyor. Bu çerçevede, sosyal medyada dolaşıma sokulan ve hızla gündem olan güneş vergisi videosu sonrasında Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın sosyal medya hesabı üzerinden yayınlanan duyuru ile kamuoyu bilgilendirildi.

Yapay Zeka İle Hazırlanan Video Gündem Olmuştu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in konuk olduğu bir televizyon programındaki görüntüsü ile yapay zeka seslendirmesi yapılarak güneş vergisi alınacağına dair bir video hazırlamıştı. Söz konusu videonun sosyal medyada kısa sürede gündem olmasının ardından bakanlığın sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapıldı. Gerçek dışı bu tarz içeriklere vatandaşların itibar etmemesi gerektiği belirtilirken:

‘’Sayın Bakanımızın konuk olduğu bir yayına yapay zeka ile seslendirme eklendiği ve vergi konulu gerçek olmayan içeriklerin sosyal medyada paylaşıldığı görülmüştür. Yapay zeka ile oluşturulmuş, gerçek dışı bu tarz içeriklere itibar edilmemesi önemle rica olunur’’ ifadeleri yer verdi.

yapay-zeka.jpg

Yatay Zekanın Kullanım Yaygınlaşıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı yapay zekayla hazırlanan videoya dair sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile açıklamada bulunurken, yapay zekanın kullanımı her geçen gün yaygınlaşmaya devam ediyor. Birçok işin kısa sürede yapılmasına ve iş dünyasında verimliliğin artmasına yapay zekanın büyük katkıları olurken, devlet büyüklerinin, siyasilerin, sanatçıların, sporcuların görüntüleri ve sesleri kullanılarak da çeşitli dolandırıcılık girişimleri gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda, vatandaşların güvenli olmayan bağlantılara tıklamamaları ve resmi makamlardan gelmeyen açıklamalara itibar etmemeleri gerekiyor.